Новини

Ограничават работното време на казина, зали и заведения в Пловдив

от Екип

28.01.2022Игрални зали, казина, заведения и ресторанти в Пловдив и областта ще работят с 50 % от капацитета си и с ограничено работно време. От понеделник /31 януари/ те ще приемат клиенти само от 5 до 22 часа. Това обяви областният управител и председател на Областния оперативен щаб Йордан Иванов. Причината за новите ограничения в Пловдивска област е, че вече се навлиза в етап 3 от Националния план за справяне с пандемията. Заболеваемостта от коронавирус е над 1702 на 100 000 души население на 14-дневна база.

Областният управител допълни, че е взето решение за преустановяване на  посещенията за непълнолетни в търговските обекти тип „мол“, ако са без пълнолетен придружител.

Инструктират охранителите за осъществяване на стриктен контрол

Ръководството на Областна дирекция на МВР-Пловдив ще проведе разговор с охранителните фирми на обекти и молове. Целта е да се засили контролната дейност за спазване на противоепидемичните мерки. Според членовете на Областния кризисен щаб зелените сертификати се проверяват формално и не се изискват лични карти, които удостоверяват, че документът е на въпросния посетител.

Новината за новите ограничения доведе до негативни реакции сред собствениците на заведения, които се заканиха отново да протестират. Датата за протестите все още не е уточнена, но паралелно те търсят контакти с държавни институции.

Областният кризисен щаб първоначално беше определил казината, игралните зали и заведенията да работят с ограничено работно време до 23 часа.  Час по-късно стана ясно, че главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев не е уважил предложението и от понеделник те ще работят до 22 ч.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]