Избор на редактора

Онлайн хазарта през 2023 г. – какво да очакваме

от BetNews

27.01.2023Индустрията на онлайн хазарта отбелязва бърз растеж през последните години. Световният пазар достигна над 60 милиарда долара през 2020 г., като това се дължи на редица фактори. Сред тях са увеличаване на достъпа до интернет, масовото навлизане на смартфоните в глобален мащаб, новите теххнологии, които улесниха достъпа до онлайн игри и т.н., посочва сайтът europeangaming.eu. Прогнозите за 2023 г. също са положителни, като се очаква нов растеж на пазара.

Повече безопасност

Онлайн хазартът се очаква да бъде много по-безопасен през тази година, коментират експерти, цитирани от europeangaming.eu. Причината за това е предстоящото въвеждане на по-строги регулации от страна на ЕС. Те са свързани с повишена защита на клиентите, по-строги проверки срещу пране на пари и подобрени протоколи за сигурност на данните. Тези мерки трябва да помогнат за защитата на потребителите от измамници и да гарантират, че личната им информация остава в безопасност.

Освен това операторите ще трябва да се придържат към по-строги правила за рекламиране – тема, която е на дневен ред сега и в България. Компаниите ще трябва да намалят неподходящото съдържание, публикувано в цифрови платформи като сайтове за социални медии или приложения за игри. В резултат на тези промени е вероятно доверието в услугите за онлайн игри да нарасне значително с течение на времето, допълват експертите.

В САЩ също се очаква ръст на индустрията. Повод за тази прогноза е увеличаващата се легализация на хазарта във федералната страна.

Основни тенденции от 2022 г.

Възходът на мобилните игри и новите технологии като виртуална реалност (VR) и разширена реалност (AR) бяха някои от основните тенденции, които стимулираха растежа в сектора през миналата година. Друг фокус през 2022 г. бяха турнирите по електронни спортове, които феновете следят на живо или на стрийминг в платформи като Twitch.

Традиционните компании за спортни залагания все повече започнаха да предлагат услугите си и онлайн, като същевременно използваха технологията за създаване на иновативни продукти, като тази тенденция се очаква да се запази и през тази година.

Популярност добиха и базираните на криптовалута сайтове за хазарт, които печелят потребители заради възможността за запазване на анонимност и ниски такси за транзакции в сравнение с традиционните методи на плащане като кредитни карти или електронни портфейли.

Сред предизвикателствата пред индустрията през 2022 г. бяха причинени в голяма степен от  липсата на регулация и нарастващата конкуренция, коментират експертите. Те допълват, че това не е общ проблем за целия световен пазар и засяга само някои области.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]