Без категория

Първата слот машина се появява преди 127 години и предизвиква истински фурор

от Екип

17.04.2022Идеята е на Чарлз Фей, който искал да забавлява клиентите на автомобилен сервиз

Няма човек, който да не е виждал класическа слот машина – в казина и игрални зали, филми, телевизионни предавания, реклами… Питали ли сте се обаче как се е родила идеята за нейното създаване, кой я е измислил и с каква цел?

Автомобилен механик създава първата слот машина

Идеята за създаване на първата слот машина е на Чарлз Оугъст Фей, който е роден през 1862 г. в Бавария, Германия.

Снимка: pixabay.com/bg

Той заминава за САЩ на 18-19 годишна възраст, установява се в Сан Францско, където работи като механик в малък автомобилен сервиз. Именно там, през 1895 г., се ражда идеята за първият прототип на слот машините, които познаваме и до днес.

Целта на Чарлз Фей е била да забавлява своите клиенти

Ако вече се питате – как възниква идеята за първия прототип на слот машините, отговорът е ясен! Чарлз Фей е търсил начин да намери занимание на клиентите, които чакат автомобилите им да бъдат поправени.

Снимка: www.arcade-museum.com

И като всяка гениална мисъл, тя се оказва съвсем проста, но водеща до най-голямото изобретение по негово време.

Машината е кръстена Либерти Бел и е първата по рода си, в която се използват 5 типа символа – познатите до преди това пика, купа, каро и останалите два, които стават абсолютен хит в Сан Франциско – подкова и звънец. Имала е три барабана, завъртанията са посредством дръжка, която ги задвижва, а изплащанията са изцяло автоматични.

Либерта Бел бързо бързо набира популярност и предизвиква фурор

Либерти Бел става толкова популярна, че Фейл произвежда още 100 машини, а след това започва и масово производство във фабрики.  Казината изкупуват машините, за да могат клиентите да играят на тях, докато чакат да се освободи място на покер масите.

Независимо от големия фурор, предизвикан от гениалната идея на Чарлз Фей, той не успява да патентова уникалното си изобретение, поради ограничения върху хазарта по него време. По-късно това довежда и до забрана на слот машините в Сан Франциско.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]