Без категория

Първата слот машина се появява преди 127 години и предизвиква истински фурор

от Екип

17.04.2022Идеята е на Чарлз Фей, който искал да забавлява клиентите на автомобилен сервиз

Няма човек, който да не е виждал класическа слот машина – в казина и игрални зали, филми, телевизионни предавания, реклами… Питали ли сте се обаче как се е родила идеята за нейното създаване, кой я е измислил и с каква цел?

Автомобилен механик създава първата слот машина

Идеята за създаване на първата слот машина е на Чарлз Оугъст Фей, който е роден през 1862 г. в Бавария, Германия.

Снимка: pixabay.com/bg

Той заминава за САЩ на 18-19 годишна възраст, установява се в Сан Францско, където работи като механик в малък автомобилен сервиз. Именно там, през 1895 г., се ражда идеята за първият прототип на слот машините, които познаваме и до днес.

Целта на Чарлз Фей е била да забавлява своите клиенти

Ако вече се питате – как възниква идеята за първия прототип на слот машините, отговорът е ясен! Чарлз Фей е търсил начин да намери занимание на клиентите, които чакат автомобилите им да бъдат поправени.

Снимка: www.arcade-museum.com

И като всяка гениална мисъл, тя се оказва съвсем проста, но водеща до най-голямото изобретение по негово време.

Машината е кръстена Либерти Бел и е първата по рода си, в която се използват 5 типа символа – познатите до преди това пика, купа, каро и останалите два, които стават абсолютен хит в Сан Франциско – подкова и звънец. Имала е три барабана, завъртанията са посредством дръжка, която ги задвижва, а изплащанията са изцяло автоматични.

Либерта Бел бързо бързо набира популярност и предизвиква фурор

Либерти Бел става толкова популярна, че Фейл произвежда още 100 машини, а след това започва и масово производство във фабрики.  Казината изкупуват машините, за да могат клиентите да играят на тях, докато чакат да се освободи място на покер масите.

Независимо от големия фурор, предизвикан от гениалната идея на Чарлз Фей, той не успява да патентова уникалното си изобретение, поради ограничения върху хазарта по него време. По-късно това довежда и до забрана на слот машините в Сан Франциско.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]