Онлайн Покер

Покер правила

от Янислава Метларова

23.07.2021Правила за игра на Texas Hold’em

Най-популярната вариация на покера в днешно време се нарича Texas Hold’em. При него всеки участник в раздаването получава по 2 скрити карти и ползва още 5 “общи” карти, които се поставят с лице нагоре в средата на масата.

Във всеки един от рундовете на залагане можете да се възползвате от една от следните опции:

Ако има залог преди вас:

 -“Фолд” (Fold) – не плащате залог и се отказвате да участвате повече в това раздаване.

“Кол” (Call) – плащате направения залог.

-“Рейз” (Raise) – увеличавате залога.

Ако няма залог преди вас:

-“Чек” (Check) – предоставяне възможност на следващия по ред участник да направи своя ход.

-“Бет” (Bet) – залагане.

Едно пълно раздаване има общо 4 рунда на залагане, след което се определя победител.

Покер ръката на всеки участник се формира от най-добрата комбинация от 5 карти, използвайки 2-те скрити карти в него и 5-те общи карти долу, видими за всички. Силата на ръцете е като при останалите видове покер: Висока карта, Чифт, Два чифт, Три еднакви, Стрейт, Флъш, Фул Хаус, Каре, Стрейт Флъш, Роял Флъш.

Правила за игра на Omaha

Вторият най-популярен вариант на играта се нарича Omaha.

Вижте и основните различия в правилата с тези на Texas Hold’em:

    –При Omaha се раздават по 4 скрити карти на всеки играч, вместо 2.

    –Всеки участник прави най-добрата комбинация от 2 от своите 4 карти и 3 от общите 5 карти на борда.

    –За разлика от Texas Hold’em, не можете да направите стрейт или флъш само с една карта от тези в ръката – задължително е да ползвате точно 2 от тях.

Турнирите и SNG не са чак толкова популярни варианти на Pot Limit Omaha, но за сметка на това кеш игрите са в пъти по-интересни и почти винаги играчите предпочитат да играят на тази вариация.

В по-редките случаи, когато по-опитни играчи се съберат да играят кеш игри, обикновено се минава на вариант Dealer’s Choice, в който участникът от позицията на бутона (последен по ред) избира кой формат да се играе в това раздаване – Texas Hold’em или Omaha.

Съществуват и много други, по-малко популярни варианти на покера като Omaha Hi/Lo, 7-card Stud, 7-card Stud Hi/Lo, Drawmaha, Irish, Super Stud, Courchevel и т.н.

 ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]