Новини

Посещенията в игралните зали и казина ще са от 7 до 23 часа

от Екип

02.09.2021Ограниченията влизат в сила от 7 септември и са предвидени до 30 октомври

Посещенията в заведенията за хранене и развлечение, в игралните зали и казината ще могат да се осъществяват от 7 до 23 часа. Според новите ограничителни мерки се предвижда отстояние от 1,5 метра между облегалките на столовете на съседните маси. Заемане на не повече от 6 души на една маса. Изисква се още носене на защитни маски за лицата от персонала. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или др. обекти, се задължават да създадат организация за контрол за броя на клиентите, като не допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.

Работодателите трябва да организират работния процес на служителите в дистанционна форма, като се допуска присъствена работа на най-много 50% от персонала.

Това става ясно от изявление на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в четвъртък.
„Ниският процент на ваксинация ни принуждава да наложим нови мерки срещу разпространението на вируса. Регистрираме както нарастване на броя на болните, настанени за лечение в болница, в това число в интензивните отделения, така и на смъртността. 85% от починалите са хора над 60-годишна възраст. Последното ни място по ваксинация закономерно ни отрежда първо място по смъртност от COVID-19“. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на пресконференция, на която бяха представени новите противоепидемични мерки, които Министерството на здравеопазването ще приложи, считано от 00:00 часа на 7 септември на територията на цялата страна”, обясни д-р Кацаров.

Ограниченията предвиждат още в помещенията да са максимум 10 човека, за които е задължително да носят маски и да мият ръцете си. Салоните ще трябва да се проветрява и дезинфекцира на всеки час. Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения и др. се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета и с не повече от 30 човека при спазване на 1,5 м физическа дистанция. Участниците задължително ще трябва да са с маски.

Преустановява се провеждането на тимбилдинги и др. организирани колективни мероприятия. Провеждането на конкурси, масови изпити и др. се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета и не повече от 30 човека в помещението, в което се провеждат.

Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия като музикални и др. фестивали, събори, фолклорни инициативи и др.

Посещението на концерти, кина, театри, циркове и др. сценични прояви на закрито се допуска при не повече от 50% от капацитета на помещенията и използване само на седящи места.

Посещенията на музеи и галерии се допуска при не повече от 1 човек на 8 кв .м.

Професионални спортни мероприятия на закрито се допуска, но без публика. На открито – може да има публика, но да се използват само седящи места при 30% капацитет.

Посещението на фитнес центрове се допуска при използването на не повече от 30% от капацитета, в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове при използване на не повече от 50% от капацитета им. Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява.
Събития от частен характер: сватби, кръщенета, се допуска с до 30 лица на закрито и 60 на открито.
На всички пазари, базари и тържища трябва да се осигури еднопосочно движение и не повече от 1 човек на 8 кв. м.

Свиждания в лечебни заведения се допускат само с пълен комплект предпазни средства.
Мерките ще важат в периода от 7 септември до 30 октомври.

Дейностите, които не са преустновени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки. При наличие на 100% персонал в обект – се допускат само лица с валиден COVID сертификат, документ за преболедуване и документ за бърз антигенен тест за COVID-19.

Снимка в-к ТрудОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]