Геймблинг

Ръководство за начинаещи за залагане на March Madness (Част 2)

от Алекса Александров

23.09.2023Пет други популярни залагания на March Madness

Популярността на залаганията March Madness е довела до появата на допълнителни начини за залагане на турнира NCAA – от дългосрочни залози до бързи и вълнуващи опции за хазарт.

Фючърси

Фючърси са залози, които отнемат по-дълъг период от време, за да се разиграят, включително залагания за това кой отбор ще спечели Националния шампионат или ще влезе във Финалната четворка, като спечели съответния регион. Залози за фючърси могат да се правят по време на March Madness и коефициентите винаги се коригират спрямо резултатите, нараняванията и залаганията.

Реквизит

Реквизитите (или пропозиционните залози) са алтернативни залози, определени за игри извън стандартните пазари. Реквизитите на March Madness могат да се съсредоточат върху представянето на отделни отбори или играчи или да се основават на събития и статистики, като общия брой отбелязани тройки или извършени фаулове.

Първи 15

Няма по-вълнуващ залог от Първите 15 – при нея се залага кой отбор първи ще отбележи 15 точки. Букмейкърите определят коефициенти за всяка страна въз основа на техния мач, залогът обикновено изплаща в първите 10 минути на играта. Залозите „Първи 15“ могат да варират в стойности на точки, като например до 20, 30, 40 и нагоре, в зависимост от това къде се залага.

MVP на турнира

Залагането за това кой играч ще спечели MVP на турнира – известен също като най-полезният играч на финалната четворка – е форма на залагане на фючърси.

Неговите коефициенти се повишават в началото на турнира, като най-добрите играчи от турнирните фаворити са на върха. Коефициентите за MVP се променят към края на турнира, в зависимост от резултатите.

Производни коефициенти – Деривати

Производните коефициенти позволяват да се залага на сегменти от игрите  – например резултати от първото полувреме.

Изведени от спредовете, сборовете и паричните линии за цялата игра, тези пазари се определят изключително по сегменти като общи комбинирани точки, отбелязани през първото полувреме. За залагащите на този тип залог има добавена стойност, когато става въпрос за отборни тенденции и темп на игра.

Съвети и стратегии за залагания на March Madness

Турнирът на NCAA е едно от най-непредвидимите събития в спорта, но има някои изпитани ключови елементи, които помагат да се направят най-умните залози в March Madness.

Опитни отбори и треньори

Турнирният опит, както и стабилното ядро от по-добри съотборници, на които да се разчита, могат да бъдат ключови за успеха на отбора в NCAA, когато натискът след сезона нараства.

Има причина винаги да се наблюдават едни и същи треньори как напредват през първия уикенд на турнира. Знанието как да управляват състави и да настройват състезателите мач след мач е безценно.

Графикът

Подредбата на графика на редовния сезон играе голяма роля при оформянето на отборите, на които се залага най-много по време на NCAA турнира. Затова трябва да се обръща внимание на качеството на противниците на съответния тим и какви са победите му от редовния сезон. Единственото, което може да надмине доказаното постижение, е текущата форма и импулс на играчите. Всяка година има изненадващи успехи от отбори, достигащи своя връх в точния момент след сезона. 

Отборът на Пепеляшка

Намирането на “отбора на Пепеляшка” е най-бързият път към печалба, когато се правят залози в March Madness. Той може да бъде от колеж, чиито участници са с трудно темпо или със стрелци, които побеждават конкуренция от най-високо ниво по време на игра извън стандартния шампионат. “Отборът на Пепеляшка” може да бъде и отбор, който излиза от турнир с по-силни противници, но да е играл на добро състезателно ниво през целия сезон и съответно да се представи по най-добрия начин и в точното време по време на турнира.

Залагане на живо

Сериозните колебания в представянията по време на March Madness изглеждат специално създадени за залози на живо. Коефициентите по време на игра винаги са вълнуващи и атрактивната им интензивност се увеличава по време на March Madness.

Залозите на живо са много подходящи за хеджиране и средни залози преди играта.

Ръководство за начинаещи: March Madness (Част 1)
ПРОЧЕТИ

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]