Избор на редактора

Реформата на хазарта във Великобритания отново се отлага

от BetNews

20.07.2022


Снимка


Изглежда, че може да се наложи да изчакаме още малко за публикуването на Бялата книга на правителството на Великобритания относно реформата на хазарта.

Според английски медии забавеният документ вече е на „Даунинг стрийт“ 10 за окончателен преглед. След това обаче дойде правителствената криза в началото на юли. Това доведе до оставката на министърът на цифровите технологии Крис Филп, а след това и на премиера  Борис Джонсън.

Деймиън Колинс сега е министър, отговарящ за прегледа на хазарта. Тъй като парламентарната лятна ваканция наближава и Джонсън вече е служебен министър-председател, не се очаква да бъдат обявени нови политики на правителството, докато заместникът на Джонсън не заеме поста.

Предстоят избори за ръководство на Консервативната партия, но новият министър-председател няма да бъде избран до 5 септември.

Смята се, че има министри, които се противопоставят на по-нататъшни регулации върху бизнеса. Тъй като до 5 септември няма да има нов министър-председател, сега изглежда не е моментът да се публикува толкова важен документ.

Новият министър-председател дори може да има различни виждания за това как трябва да се реформира Закона за хазарта от 2005 г. Смята се, че публикуването на т.нар. „Бяла книга“ сега ще обвърже новия лидер с реформи, които те не са наблюдавали.

Преди повече от две години започна ревизията на Закона за хазарта. Очакваше се Бялата книга да излезе към края на миналата година.

Министърът в оставка Крис Филп разкри, че онлайн казината и ротативките са основните му притеснения относно пристрастяването към хазарта. В писмото си за оставка той каза, че правителството трябва да продължи с това важно законодателство.

Има много публикации за това какво ще съдържа документа. Задължителна такса върху хазартните компании изглежда не е включена и това разстрои активистите, които искат въвеждането на строги мерки.

Забраната на спонсорството на фланелки във футбола от хазартни компании вече също изглежда малко вероятна. Очаква се този месец Висшата лига да проведе гласуване дали да влезе в сила забрана. Тъй като Борнемут и Евертън наскоро подписаха сделки с хазартни компании, това изглежда малко вероятно.

Възможните мерки могат да включват намаляване на максималните залози в онлайн казината. Предложена е сума между £2 и £5. Подобен ход би ударил финансите на хазартните компании.

Говори се също за забрана на безплатните залози (включително тези за промоции за залагане на конни надбягвания) и някои VIP пакети за тези играчи, които губят много пари. Засилените проверки са друга възможна мярка в реформата.ОЩЕ НОВИНИ

image

Швеция глоби онлайн оператор с над 620 хиляди евро заради недостатъчна защита на играчите

Хазартният регулатор в Швеция глоби онлайн оператора Kanon Gaming с над 620 хиляди евро заради множество нарушения. Сред тях е недостатъчната защита на играчи, показващи признаци на прекомерно залагане. Kanon Gaming поддържа в момента четири лицензирани уебсайта в страната. Установените нарушения след проведеното от властите разследване са свързани със задължението за грижа в шведския закон […]

image

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози за датата на изборите

Британската комисия по хазарта проверява стотици залози, направени относно датата на изборите в Обединеното кралство. Регулаторът съобщи, че разширява разследването си, след като стана ясно, че няколко представители на Консервативната партия на британския премиер Риши Сунак и приближени до нея са залагали за датата, преди тя да бъде официално съобщена. Комисията разследва „партия за залагания […]

image

Елиминациите на Евро 2024: програма и резултати

Груповата фаза на UEFA EURO 2024 официално приключи и следва да следим и гледаме елиминациите на Европейското първенство. Големите губещи като най-слаби трети отбори са Унгария и Хърватия, които се прибират у дома, като същата съдба сполетя също така и Шотландия, Чехия, Украйна, Сърбия, Албания и Полша. Още на 29-и юни предстои да гледаме срещите […]