Избор на редактора

Реформата на хазарта във Великобритания отново се отлага

от BetNews

20.07.2022


Снимка


Изглежда, че може да се наложи да изчакаме още малко за публикуването на Бялата книга на правителството на Великобритания относно реформата на хазарта.

Според английски медии забавеният документ вече е на „Даунинг стрийт“ 10 за окончателен преглед. След това обаче дойде правителствената криза в началото на юли. Това доведе до оставката на министърът на цифровите технологии Крис Филп, а след това и на премиера  Борис Джонсън.

Деймиън Колинс сега е министър, отговарящ за прегледа на хазарта. Тъй като парламентарната лятна ваканция наближава и Джонсън вече е служебен министър-председател, не се очаква да бъдат обявени нови политики на правителството, докато заместникът на Джонсън не заеме поста.

Предстоят избори за ръководство на Консервативната партия, но новият министър-председател няма да бъде избран до 5 септември.

Смята се, че има министри, които се противопоставят на по-нататъшни регулации върху бизнеса. Тъй като до 5 септември няма да има нов министър-председател, сега изглежда не е моментът да се публикува толкова важен документ.

Новият министър-председател дори може да има различни виждания за това как трябва да се реформира Закона за хазарта от 2005 г. Смята се, че публикуването на т.нар. „Бяла книга“ сега ще обвърже новия лидер с реформи, които те не са наблюдавали.

Преди повече от две години започна ревизията на Закона за хазарта. Очакваше се Бялата книга да излезе към края на миналата година.

Министърът в оставка Крис Филп разкри, че онлайн казината и ротативките са основните му притеснения относно пристрастяването към хазарта. В писмото си за оставка той каза, че правителството трябва да продължи с това важно законодателство.

Има много публикации за това какво ще съдържа документа. Задължителна такса върху хазартните компании изглежда не е включена и това разстрои активистите, които искат въвеждането на строги мерки.

Забраната на спонсорството на фланелки във футбола от хазартни компании вече също изглежда малко вероятна. Очаква се този месец Висшата лига да проведе гласуване дали да влезе в сила забрана. Тъй като Борнемут и Евертън наскоро подписаха сделки с хазартни компании, това изглежда малко вероятно.

Възможните мерки могат да включват намаляване на максималните залози в онлайн казината. Предложена е сума между £2 и £5. Подобен ход би ударил финансите на хазартните компании.

Говори се също за забрана на безплатните залози (включително тези за промоции за залагане на конни надбягвания) и някои VIP пакети за тези играчи, които губят много пари. Засилените проверки са друга възможна мярка в реформата.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]