Избор на редактора

Рискова хазартна личност ли си: тест за самооценка на навиците

от BetNews

16.11.2022Колко здравословни са вашите хазартни навици? Можете  да проверите, като отговорите на въпросите в теста за самооценка, публикувани от Националната приходна агенция (НАП).

Ако сте загрижени дали имате проблеми с хазарта или ако просто сте любопитни да проверите резултатите, попълнете този въпросник. BetNews.bg подкрепя инициативите на НАП за отговорен хазарт.

 1. Чувствате ли се виновни за сумите, които харчите за хазарт?
 2. Имате ли нужда да залагате с по-големи парични суми, за да постигнете същото чувство на вълнение?
 3. След като загубите, трудно ли Ви е да спрете да залагате?
 4. Хазартът причинява ли финансови проблеми за Вас или Вашето домакинство?
 5. Влияе ли негативно хазартът на личните Ви взаимоотношения, Вашата работа или обучение?
 6. Причинява ли Ви хазартът някакви здравословни проблеми, включително стрес или безпокойство?
 7. Ставате ли нервни, ако не залагате?
 8. Чувствате ли, че може да имате проблем с хазарта?
 9. Имало ли е периоди с продължителност от 2 седмици или повече, през които сте прекарвали много време в размисъл за това как да намерите пари, с които да залагате?
 10. Имало ли е периоди, през които сте изпитвали нужда да залагате все по-големи суми или да правите все по-големи залози, за да постигнете същото вълнуващо усещане?
 11. Някога опитвали ли сте се да спрете, да намалите или да контролирате участието си в хазартни игри?
 12. При един или повече от случаите, когато сте се опитвали да спрете, да намалите или да контролирате участието си в хазартни игри, били ли сте неспокойни или раздразнителни?
 13. Някога опитвали ли сте се, без успех, да спрете, да намалите или да контролирате участието си в хазартни игри?
 14. Това случвало ли се е три или повече пъти?
 15. Участвали ли сте някога в хазартни игри, за да се освободите от неприятни усещания като вина, тревога, безпомощност или депресия?
 16. Участвали ли сте някога в хазартни игри, за да избягате от лични проблеми?
 17. Имало ли е период, през който, ако сте загубили пари от залози в един ден, в друг ден се връщате, за да възстановите загубата?
 18. Използвали ли сте лъжа пред членове на семейството, приятели или други хора за това колко често участвате в хазартни игри или колко пари сте загубили в хазартни игри?
 19. Това случвало ли се е три или повече пъти?
 20. Някога издавали ли сте чек без покритие и взимали ли сте пари, които не ви принадлежат, от членове на семейството или от други хора, за да платите за участието си в хазартни игри?
 21. Участието ви в хазартни игри водило ли е до сериозни или многократни проблеми във вашите отношения с членове на семейството или приятели?
 22. Участието ви в хазартни игри водило ли е до проблеми в училище, като пропускане на учебни часове или цели дни, или понижаване на оценките ви?
 23. Участието ви в хазартни игри водило ли е до загуба на работа, проблеми в работата или пропускане на важна възможност за намиране на работа или напредък в кариерата?
 24. Някога налагало ли се е да молите членове на семейството или други хора да ви заемат пари или по друг начин да ви помогнат да излезете от проблемна ситуация, свързана с пари, която до голяма степен е причинена от участие в хазартни игри?
Самооценка на резултатите

Ако вашата оценка е 0, това означава, че резултатите ви не отговарят на проблематичните нива на участие в хазартни игри.

Оценка 1 – 2 означава, че резултатите ви отговарят на умерен, но не субклиничен риск за проблеми с участието в хазартни игри.

Оценка 3 – 4 означава, че резултатите ви отговарят на умерени, но субклинични проблеми с участието в хазартни игри.

Оценка 5 или повече означава, че резултатите ви отговарят на вероятна диагноза за патологично влечение към хазарт съгласно диагностичните критерии на DSM-IV (Диагностично и статистическо ръководство за психични разстройства). Потърсете медицинска помощ.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]