Избор на редактора

Съвети за спортни залагания: топ изпитани практики (Втора част)

от BetNews

24.12.2022Продължаваме с втората част на десетте съвета с които да подобрите своите залози. Отново ще ви споделим някои тънкости и съвети за това как да бъдете по-успешни и печеливши в залаганията си.

Специализирайте се в един турнир или спорт

Невъзможно е да знаем всичко, когато става въпрос за бетинг. Голяма част от залагащите, които имат успехи в залозите, се концентрират върху един турнир (Шампионска Лига, Лига Европа, Серия А, Ла Лига, Висша Лига и др.) или пък един спорт, с ясната цел да не разпиляват вниманието и усилията си. Други пък толкова тясно се специализират, че вниманието им е насочено само върху един пазар. Това далеч не означава, че ако по някакъв начин нещо различно ги привлече, не го използват като възможност, но определено вниманието им е насочено съм към определени шампионати, турнири и спортове.

Създайте си и използвайте отделна банка за залози

Банката за залози цели да си определите месечен бюджет от вашите средства, който да използвате само за правенето на залози. Идеята на всичко това е, че отделената сума е от личните ви пари и емоционалната и психологическа част при евентуални загуби да бъде сведена до минимум. Това помага най-често в случаите, в които правите прибързани залози под действието на вашите емоции.

Размерът на вашата банка, разбира се, е строго индивидуален и зависи от това с какви средства разполагате и колко от тях можете и бихте заделили за залагания. Ако нямате създадена и налична банка и използвате наличните си пари към момента, е много по-лесно да загубите повече, отколкото можете да си позволите и да загубите.

Правете и пазете статистиката на залозите си

Друг практичен и рационален съвет, който можем да ви дадем, е да си правите статистика за всички залози: тип залог, коефициент, сума на залога, както и печалба, ако има такава. Правейки такава статистика и пазейки я във времето, ще имате възможност да следите как вървят и се развиват залозите ви.

С течение на времето ще откривате, че сте по-успешни в определен тип залози и ще се концентрирате основно върху тях, знаейки че те са една от силните ви страни.

Ако чисто и просто само следите с колко пари сте започнали и колко имате към момента, определено не бихте могли да си създадете изводи в дългосрочен план и да подобрите стратегията си на игра.

Контролирайте емоциите си

Друг ключов компонент в залаганията е да можете да контролирате емоциите си. Много от вас, които залагат от години, знаят колко е сладко залогът ви да се случи в последната минута или последните секунди, но пък другата крайност е поради липса на шанс и късмет да не излезне и да сте от губещата страна.

Това са съвсем нормални емоции, като при някои те са по-силни и вземат връх, вземайки ги прекалено присърце, а при други са значително по-слаби. Някои от играещите с течение на времето и опита успяват да ги контролират, но други за съжаление не успяват и те вземат своя връх.

Ако искате да бъдете печеливши в дългосрочен план, е нужно да се научите да контролирате своите емоции, особено в случаите, когато  не сте имали късмет и денят не ви е донесъл никаква печалба. Ако сте достатъчно добри професионалисти в залозите, не трябва да позволявате това да ви пречи и да взема превес.

Финансовата грамотност преди всичко 

Както много играчи правят грешката да нямат банка за залози, така и при много от тях се случва да нямат план по отношение на размера на залозите си. Тоест каква ще е сумата на всеки залог спрямо банката.

Ето и конкретен пример: ако цялата ви банка е в размер на 500 лева, с която планирате да играете в дългосрочен план, то размерът на залозите ви ще бъде в размер на 5-20 лева. Целта е банката ви да издържи в перспектива, ако и когато имате последователност от неуспешни залози, от които нито един играч не е застрахован.

В заключение можем да кажем, че съветите ни за това как да бъдете по-успешни със сигурност няма да ви направят добри професионалисти в залозите изведнъж. За да бъдете наистина добри е нужно да отделяте достатъчно време да инвестирате не само пари, но и време, в което да бъдете добре информирани и да анализирате правилно информацията, която е пред очите ви.

Не на последно място, разбира се, специализирането в един турнир, спорт и пазар, както и трупането на опит  ще ви донесат много по-висока степен на ефективност и печалби в залозите в перспектива.

Съвети за спортни залагания: топ изпитани практики (Първа част)
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]