Любопитно

Седем американски президенти, любители на хазарта

от Янислава Метларова

11.04.2021Безспорно една от най-влиятелните личности в света е президента на САЩ, независимо кой е той. По време на своя мандат обитателят на Белия дом много често определя хода на събитията, не само в собствената си страна, а и в глобален мащаб. Има случаи, в които чрез своите решения и действия той може да влезе в дадена „политическа, военна или икономическа игра“, в която да заложи всичко на масата или както се нарича в покер средите All-In!

Като говорим за залагания, част от президентите на САЩ са били любители на хазарта и извън професионалния живот. За разлика от обикновените играчи, те били по-ексцентрични, а различните видове игри били използвани за “разчупване на леда“ с други важни политически фигури.

Екипът на Bet News направи класация със 7 американски президенти, любители на хазарта:

  1. Томас Джеферсън (1743-1826) играел редовно комар в периода, в който написал Декларацията за независимост на САЩ. Има информация, че си водел дневник за спечеленото и загубеното на различни игри- например табла, лотарии, ези-тура и игри на карти.

  1. Уорън Хардинг (1865-1923) играел покер два пъти седмично по време на мандата си с членовете на кабинета и то в много оспорвани игри. Има слухове, че дори е загубил част от порцелановите сервизи на Белия дом в игра на карти.

  1. Франклин Д. Рузвелт (1882-1945) предпочитал стъд покер с ниски залози и често бил домакин на игри на покер по време на последните вечери на сесиите на Конгреса, като победителят се обявявал при закриване на сесиите.

  1. Хари С. Труман (1884-1972) имал репутацията на отличен играч на стъд с пет карти, провеждал покер маратони с пресата през Втората световна война, включително и докато вземал решение дали да пусне атомни бомби над Япония. Играл покер и с Уинстън Чърчил, приблизително по времето на произнасянето на речта за „Желязната завеса”.

  1. Дуайт Айзенхауър (1890-1969) се научил да играе бридж и покер в Уест Пойнт. Има слухове, че е използвал печалбите от покер, за да ухажва бъдещата си съпруга Мейми.

  1. Ричард Никсън (1913-1994) се научил да играе покер, докато служил във флота на САЩ. Счита се, че бил отличен играч и използвал печалбите, за да финансира първата си кампания за Камарата на представителите.

  1. Доналд Тръмп (роден през 1946) е бивш притежател на казина. През 80-те години става най-големият собственик на игрални зали в Атлантик сити. Негови са били Тръмп Плаца, Тръмп Марина и Тръмп Тадж Махал.


ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]