Новини

Седмицата накратко: Спортът против промените в хазарта, браншът готви кодекс за отговорна реклама

от BetNews

15.01.2023Какво още се случи през изминалите седем дни?

Рекламата на хазарт: Българският спорт се обедини против идеята, която се появи в последните дни за забрана на рекламата на хазартни компании, което би имало катастрофални последици. Първо БФС и представители на футболната общност излязоха с официална позиция по темата, а по-късно към тях се присъединиха и представители на баскетбола, волейбола и художествената гимнастика.

БГ футболът се обяви против готвените промени в Закона за хазарта
ПРОЧЕТИ

Междувременно стана ясно, че представители на хазартните браншови организации и Националният съвет за саморегулация (НСС) работят върху кодекс за саморегулация, в който да бъдат разписани принципите и правилата за социално отговорна реклама на хазартната дейност с грижа и отговорност към обществото. Кодексът ще стъпи върху точките от меморандума, който бе подписан през декември от компаниите, лицензирани да организират хазартни игри онлайн на територията на страната.

Хазартният бранш и НСС работят върху кодекс за отговорна реклама
ПРОЧЕТИ

За коренна промяна призова председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова. Необходим е нов Закон за хазарта – тази теза представи   Соня Момчилова в интервю по темата. „Знаем, че има един законопроект, който отлежава в парламента, на Валери Симеонов. Може би не е лошо да се извади, да се прочете отново, да си го припомнят, да добавят, да го актуализират или пък да предложат нов такъв“, коментира тя.

Необходими са промени в Закона за хазарта, смята председателят на СЕМ Соня Момчилова
ПРОЧЕТИ

Регулации има по целия свят, но това не пречи глобалният хазартен пазар да достигне стойност от над 702 милиарда долара през тази година. Такава е прогнозата на The Business Research Company. В свой доклад, компанията посочва, че пазарът ще продължи да се разраства и през следващите години. Ето какво още смятат анализаторите:

Глобалният пазар на хазарта ще достигне до 702 милиарда долара през 2023 г.
ПРОЧЕТИ

Повече от полезно е да знаете: В последните години социалните мрежи се напълниха с лъжливи и измислени типстъри, които обещават сигурни печалби с огромни коефициенти. Предложенията им изглеждат безкрайно примамливи, като голяма част от хората се поддават на тях и са готови да платят за съмнителни мачове с високи коефициенти. Ето как да се предпазите от такива “типстъри”.

Как да разпознаем измамните типстъри
ПРОЧЕТИ

За точни прогнози следете статиите на Кирил Лулев тук, а най-важните новини всеки ден на сайта.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]