Новини

Швеция планира да увеличи данъка върху хазарта до 22 процента

от BetNews

26.09.2023Правителството на Швеция предложи повишаване на данъка върху хазарта в страната от 18% от брутните приходи от игри на 22 процента. Според мотивите на изпълнителната власт в страната пазарът на хазартни игри е постигнал стабилност след повторното му регулиране през 2019 г., съобщава сайтът gamblinginsider.com.

Предложението предизвика остри критики от страна на Шведската търговска асоциация за онлайн хазарт. Решението на правителството отразява липсата на разбиране на пазара, който то се стреми да регулира, коментира генералният секретар на организацията Густав Хофстед. Според него, ако увеличат данъка, властите биха поставили индустрията в несигурна позиция.

Докога могат да работят игралните зали, подали заявление пред НАП за прекратяване на дейността си
ПРОЧЕТИ

Хофстед призова правителството да преразгледа решението си, като подчерта, че все още има време за оттегляне на предложението. Той допълва, че управляващите трябва да се запознаят с последствията, пред които би бил поставен хазартният бранш, ако ставките бъдат увеличени. Това е индустрия, която вече е изправена пред значителни предизвикателства, посочва генералният секретар на Шведската търговска асоциация за онлайн хазарт.

Правителството възнамерява да представи предложението на Риксдаген през пролетта на следващата година, когато то да бъде допълнително разгледано. Предвижда се предложението да влезе в сила на 1 юли 2024 г.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]