Новини

Симеон Спасов с шампионска златна гривна и $527,944 на Световните серии по покер

от Диян Костадинов

27.06.2022Симеон Спасов постигна невероятен триумф – шампион на турнира Event #49: $2,000 No-Limit Hold’em, с което спечели втора златна гривна за българин на тазгодишните Световни серии по покер (WSOP 2022).

Успехът донесе на бургазлията и награда от $527,944. Златната гривна е връх в покер кариерата на Спасов, който преди да стане професионален играч, навлезе в игралния бранш като крупие в казино “Хризантема” к.к. Слънчев бряг преди 16 години. Скоро след това той насочи интереса си към игра на покер и устремено развиваше уменията си.

В Event #49: $2,000 No-Limit Hold’em участие взеха 1977 играчи, а наградният фонд достигна $3,519,060. Ето по-важните моменти по пътя на Спасов до титлата.

Той стартира финалния Ден 4 от турнира шести по чипове от общо седем останали играчи. Ето как изглеждаше класирането в началото на деня:

Само няколко минути след започване на играта обаче, Спасов успя да се удвои в силна ръка срещу чип лидера. Mike Watson покачи залога на 12,000,000 и нашият представител плати, залагайки всичко. Двамата показаха следните карти: {a-Spades}{q-Clubs} за Спасов и {q-Spades}{10-Spades} за Watson. Отвори се борд  {k-Clubs}{k-Diamonds}{7-Clubs}{6-Diamonds}{5-Diamonds}  , който не успя да помогне на канадеца и така българинът натрупа стак от 10,500,000, което му осигури спокойствие.

Малко след това Evan Sandberg очаквано отпадна на 7-ма позиция и тук последваха звездни мигове за Спасов, който последователно успя да отстрани трима от останалите играчи.

Той откри от позиция cutoff с 800,000. След него Christopher Frank влезе All in с приблизително 5,300,000. Всички останали фолднаха, а Спасов плати и показаха следните карти:

Christopher Frank: {9-Hearts}{9-Diamonds}
Simeon Spasov: {a-Hearts}{q-Spades}

Тук беше нужно да се отвори Асо или Дама, но флопът беше в полза на Франк: {j-Clubs}{7-Spades}{4-Clubs} Последва обаче {a-Diamonds} на търна и благоприятен ривър {8-Diamonds}, които изпратиха немецът на 6-то място.

Определено картите Асо и Дама бяха доста щастливи за Спасов в тези две много важни ръце. 40 минути по-късно, от позиция на малък блайнд, той влезе All in и бе платен от Walter Ripper, който беше останал едва с около 1,000,000 чипа на големия блайнд. С {k-Clubs}{j-Spades} Българинът имаше предимство срещу {4-Hearts}{3-Hearts} на бразилеца и така след като на борда се отвориха {3-Diamonds}{a-Clubs}{k-Clubs}{2-Spades}{9-Spades} Спасов елиминира Ripper на 5-та позиция с награда от $133,129.

Половин час по-късно при нива на блайндовете 250,000-500,000 (анте 500,000), българинът загуби ръка от 3,500,000 срещу Ioannis Angelou Konstas. Много бързо след това обаче, той успя да вземе перфектен реванш като го елиминира.

От позиция на бутона Спасов влезе All in и бе платен от Konstas, който имаше 3,500,000 на големия блайнд. Картите на двамата даваха сериозно преимущество за играча от Гърция, който беше с {q-Diamonds}{q-Clubs} срещу {10-Diamonds}{10-Spades} за Симеон. Нещо повече, флопът {8-Diamonds}{q-Spades}{7-Spades} даде тройка Дами за Konstas и всичко в ръката изглеждаше почти решено. На търна и ривъра обаче се отвориха {6-Hearts} и {9-Spades}, с което Спасов образува Стрейт и отпрати Angelou Konstas аут от турнира на 4-то място с награда от $177,761.

След още час и половина игра Daniel Custodio отпадна на 3-то място и награда от $239,679, отстранен от Mike Watson.

Финал между Mike Watson и Симеон Спасов с българската агитка зад тях  (Снимка: PokerNews.com)

Така Симеон се изправи в близо двучасово съревнование за титлата срещу канадеца. Спасов почти през цялото време доминираше и така се стигна до финалната ръка. Той влезе All in с {a-Clubs}{q-Diamonds} и бе платен от Mike Watson, който показа {a-Diamonds}{9-Diamonds}. Така бордът {j-Spades}{j-Clubs}{4-Clubs}{3-Diamonds}{q-Clubs} затвърди логичното и Симеон Спасов спечели своята първа златна гривна от Световните серии по покер. За Watson остана второто място и награда от $326,296.

Снимка: PokerNews.com

До наградния фонд на турнира успяха да достигнат още 5 българи – Красимир Янков (87-мо място, $6,006), Алекс Кулев (186-ти за $4,006), Лъчезар Петков, Валентино Конакчиев и Иван Узунов, съответно на 246, 255 и 278-мо място с награди от $3,505, $3,505 и $3,205.

Така в средата на WSOP 2022 България има вече двама шампиони и с интерес ще проследим турнирите до края.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]