Любопитно

Симфоничният оркестър на Лас Вегас свири за Украйна

от Екип

15.03.2022Моцарт и Максим Березовски прозвучаха на благотворителния концерт

Музиканти от симфоничния оркестър на Лас Вегас изнесоха благотворителен концерт в помощ на бедстващите в Украйна. На събитието те представиха произведения на вечния Моцарт. В програмата си обаче бяха включили и творби на украински композитори.

„Една от тях е на Максим Березовски. Неговите произведения са почти неизвестни в САЩ, защото бяха открити съвсем наскоро“, обясни артистичният директор на групата Тарас Криса.

В програмата влязоха и кратки пиеси от друг украински автор – Мирослав Скорик. Всички събрани пари от благотворителната изява ще бъдат дарени за бежанците от славянската страна.

Самият арт директор и диригент Тарас Криса е сред инициаторите на събитието. Той е роден в Украйна в семейство на професионални музиканти. Част от образованието си пък завършва в Москва преди да емигрира в САЩ през 1989 г.

Преди началото на пандемията Криса пътуваше от Лас Вегас до родината си, където беше музикален директор на Лвовската филхармония, най-старият професионален оркестър в Украйна.

„Всъщност съм затрупан от изключително много съобщения, които изразяват подкрепа“, разказва музикантът. Той допълва, че семейството му към момента все още е в разкъсваната от военни действия Украйна. Засега обаче всички негови роднини са добре.

„Те си стоят вкъщи и чуват сирени… Ситуацията е много по-лоша в други части близо до Киев… Мариупол, където беше бомбардиран родилният дом, това е неразбираемо“, споделя Криса.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]