Избор на редактора

Станимир Стоилов: Във футбола, който обещава резултати, обикновено лъже

от Кирил Лулев

09.08.2022


Снимка


В предишни материали стана въпрос за невероятните способности на Станимир Стоилов. Как треньорът на Левски успява по неговия си начин да накара футболистите да играят добър футбол, приятен за окото и не на последно място резултатен. Много пъти предупреждаваше, че първото нещо, което иска е отборът му да се представя добре на терена, а резултатите постепенно ще се появят. Така и стана! До сега казваше, че Левски не е фаворит срещу никого и как победите и успехите вероятно са подранили. Какви мисли вълнуват Стоилов преди реванша с Хамрун в четвъртък?

Предупреждението

„Левски не е фаворит, защото не е готов да играе на постоянно ниво в Европа. Нямахме представа как ще стартира отбора. От такъв млад и крехък състав като нашия, може да очакваме всякакъв вид лъкатушене“, започна Стоилов за BetNews.

Треньорът на Левски винаги има какво да каже на привържениците, преди отговорен и очакван с голям интерес мач. Той обеща на хората, че ще видят желаещ отбор, който ще иска победата. „Футболистите ще направят всичко възможно да се представят по най-добрия начин. Всичко друго са голи обещания. Във футбола или въобще в спорта, този който ти обещава резултати, обикновено лъже“, заяви Мъри.

Удоволствието

Успехите, които клубът постигна стоплиха сърцата на хората. „Сините“ отново побеждават, играят добре, идването на стадиона не носи мъка за привържениците, а напротив голяма радост и удовлетворение. Кое обаче носи по-голямо удоволствие на Станимир Стоилов? Това, че върна Левски към победния и успешен път или това, че върна любовта в сърцата на хората? „И двата отговора са верни и двете неща носят достатъчно удоволствие. Първо разбира се, че Левски се върна към победите! По-важното всъщност е, че на първо място отборът е в сърцата на хората. Затова в четвъртък ще се опитаме да играем по най-добрия начин и ще искаме да спечелим срещата“, сподели треньорът на „сините“.

От кухнята

Имам много приятели левскари, също така и цесекари, които редовно ме питат едно и също – Какво им прави Мъри на футболистите, за да играят така? Този въпрос е с повишена трудност, отговор може да даде един единствен човек. Точно него попитахме… „Нямам някаква специална рецепта. Имам изисквания, имам правила и тренировки, които трябва да се спазват. Държа много и на тактическата дисциплина. Има нещо, което е задължително за играчите на Левски. То е да се играе с душа и сърце за клуба, от първата до последната минута“, беше лаконичен Стоилов.

Пред него има и един сериозен проблем, който му създава главоболия от началото на сезона. Състоянието на Ивелин Попов, който е чакан с нетърпение от феновете да се появи на терена. Кога това може да стане факт? „Отсъствието на Ивелин Попов създава затруднения най-вече, че липсва играч от неговата класа. Той може много да помогне на отбора. Засега не сме в състояние да кажем краен срок за завръщането му. Мисля, че до една седмица ще има възможност да започне да се появява в игра“.

Приказка N:2

Станимир Стоилов отдавна е в легендарния списък на треньори били начело Левски. Той заведе отбора до историческото първо участие на български клуб в Шампионската лига. Мъри беше в основата на четвъртфинала за Купата на УЕФА през пролетта на същата 2006 година. Дълги години привържениците болезнено чакаха и се надяваха техният любимец да се завърне. Затова и сега измислиха песен по този повод. „Синята приказка“ вече е написана, тя беше изживяна, а сега е разказвана на по-младите от тези, които я преживяхме. Идва ли ред сега на втората глава от това приключение? „Никога не съм мислил за така наречената „втора приказка“, както си я кръстиха много хора. Мисълта ми единствено е да спасим Левски да не фалира, както и спортно-технически и игрово. Това на този етап е най-важното нещо. Да си спасим клуба. Засега има стабилизиране в игровите действия, надявам се и финансово в най-скоро време да се решат проблемите“, обобщи желанието си Станимир Стоилов.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]