Новини

Страхотен успех за Никола Минков – шампион на High Roller покер турнир в Кипър!

от Диян Костадинов

20.01.2022Отлично начало на годината за българското покер общество! Двама родни играчи на финалната маса.

От няколко дни в Кипър се провежда силният покер фестивал на Merit Casino. Едни от най-добрите български покер играчи са там и успехите не закъсняха! Вчера Никола Минков стана шампион на NL High Roller турнира на фестивала! Това му донесе награда от над 138 хил. долара както и пакет за участие на покер турнирите в Черна гора през февруари!

Финалната ръка, с която Никола спечели трофея беше следната. Yigit Aksoy заложи всичките си чипове с Поп и Дама, а българинът плати с чифт деветки. Флопът беше Вале, 2 и 9, с което Минков образува тройка. Търна и ривъра бяха благоприятни и така титлата ще отпътува за България.

Никола Минков                Снимка: Merit Poker

High Roller турнирите са изключително престижни, защото както подсказва и името им, те са с най-високото заплащане за участие и обикновено в тях играят най-класните играчи. Входът на този турнир беше 5.000 долара. В него се включиха 103 участници, които направиха и 44 Re-entries (повторно записване на играчи, след като са отпаднали веднъж). Така наградният фонд за разпределение надхвърли 635 хил. долара.

За наша радост, не само Никола, но и друг българин се представи страхотно! Фахредин Мустафов – Фери  завоюва 4-то място, което му донесе награда от над 54 хил. долара и пакет за участие на фестивала в Черна гора!

Фери    Снимка: Merit Poker

Фахредин може да съжалява, защото заслужаваше да се представи още по-добре, но загуби много чипове поради лош късмет в ръка с чифт Аса (пика и купа) срещу Поп и 6 купи. Yigit Aksoy чек-рейзна на флоп Вале купа, Поп спатия и четворка купа. В този момент българинът е с по-добрата ръка – чифт Аса срещу чифт Попове, но на търна се отвори петица купа и последва Ол-ин, който Фери плати. Макар и противникът му да имаше вече флъш, все още съществуваше шанс нещата да се обърнат при отваряне на нова купа. Това обаче не стана, защото последва 8 спатия. Тази ръка беше тежка загуба за Фахредин и след това той отпадна с Дама и 8 срещу Дама и Вале.

Въпреки това, представянето на Мустафов бе отлично и успехите в Кипър се превръщат в традиционни за него. Той спечели няколко призови отличия и през миналата година там. Определено домакините гледат с респект на българските играчи.

През следващите дни фестивалът продължава с главното събитие, което е с вход 3.300 долара и гарантиран награден фонд от минимум 1 милион долара. Вече няколко българи преодоляха първия ден на турнира. Стискаме палци за още успехи. Разбира се в BetNews ще ви запознаем с най-интересното, което ще се случи.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]