Новини

Страхотен успех за Веселин Каракитуков на Световните серии по покер в Лас Вегас

от Диян Костадинов

17.06.2022Един от най-добрите български играчи на Омаха покер се представя отлично на провеждащите се в момента Световни серии по покер в Лас Вегас (WSOP 2022). Веселин Каракитуков спечели престижното 4-то място и награда от над 458 хил. долара на събитие #28 – турнира $50,000 Pot Limit Omaha High Roller!

Българинът беше дори чип лидер след Ден 2 на турнира и това беше много обещаващо начало за играта му на финалната маса. За съжаление обаче Каракитуков заигра пасивно и след няколко несполучливи ръце, постепенно бе застигнат и изпреварен от останалите играчи.

Така се стигна до решаващото разиграване. При нива на блайндовете 150,000-300,000 Robert Cowen покачи на 900,000 от позицията малък блайнд. Веселин се замисли и в крайна сметка плати от големия блайнд.

Отвори се флоп {j-Spades}{9-Diamonds}{4-Hearts} . Cowen се вгледа в чиповете на българина и заложи максимално. Каракитуков отговори и двамата отвориха следните карти: {j-Clubs}{10-Clubs}{6-Diamonds}{5-Clubs} за Веселин и {a-Hearts}{q-Hearts}{j-Hearts}{10-Spades} за Robert Cowen.

Търна беше {a-Spades} и на практика ривър {3-Diamonds} остана чиста формалност. Българинът отпадна на крачка от челната тройка, но определено може да бъде доволен от играта си и резултата. Впоследствие Robert Cowen, който отстрани Каракитуков, стана шампион на турнира.

Чудесното представяне на Световните серии за Веселин включва и влизането му в наградния фонд и на още един турнир. Само преди няколко дни той стана 26-ти и спечели 50 575 долара от събитие #19:  $25,000 Pot Limit Omaha High Roller. Така общите спечелени награди за него на WSOP 2022 до момента са за над половин милион долара! По този начин Веселин Каракитуков вече е на 11-то място в ранглистата на българските покер играчи по спечелени приходи от турнирни наградни фондове.

Красимир Янков  Снимка: kings-resort.com

На $25,000 Pot Limit Omaha High Roller добре се представи и друг наш представител. Красимир Янков се класира 27-ми и спечели същата сума от 50 575 долара. Красимир е познат на нашите читатели и от интервюто, което даде специално за сайта BetNews.bg и може да го прочетете тук.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]