Избор на редактора

„Телематик“ увеличи капитала на едно от дъщерните си дружества

от BetNews

04.02.2023„Телематик Интерактив България“ АД е записало и придобило 400 хил. акции от увеличението на капитала на дъщерното си дружество TIB Consult S.A.C., съобщават от компания.

Сумата на инвестицията, въз основа на курса на перуанския нов сол спрямо лева е в размер на приблизително 184 000 лева. В резултат на увеличаването на капитала акционерното участие на „Телематик Интерактив България” АД e повече от  99.99 % от капитала на TIB Consult S.A.C.

Увеличаването на капитала е извършено във връзка с необходимостта от извършване на инвестиция за развитие на дейността на дъщерното дружество, в това число за организиране на дейността по администриране на извършваните платежни операции, свързани с организирането на дейността по онлайн залагания в Перу.

Действието на Телематик е част от усилията на компанията за разширяване на бизнеса й в Латинска Америка. През есента на миналата година, компанията закупи 100% от капитала на PALMSBET CURACAO B.V., със седалище в Кюрасао.

В края на януари, Телематик изнесе своите годишни резултати. То отчете ръст от 28.5% в оперативните си приходи за изминалата година – до 97.52 милиона лева, спрямо 78.89 милиона лева година по-рано. За периода активните клиенти са се повишили с 68.75%. Компанията отчита, че приходите от казино игри нарастват за една година с над 28%, а от спортни залагания – с почти 33%.

Нетната печалба се повишава с до 22.29 милиона лева, спрямо 20.35 милиона лева година по-рано. Това прави печалба от 2.71 лева на акция, или  съотношение цена-печалба от 5.72. Припомняме, че Телематик разпредели около половината от печалбата си за 2021-ва година под формата на дивидент.

Активните клиенти на дружеството се увеличават с почти 69% до 83 227 души средномесечно, но средният приход на клиент се понижава с над 23% до 98 лева.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]