Любопитно

Тоби Магуайър организирал покер игри за Бен Афлек и Леонардо ди Каприо, печели близо 40 мил. долара

от Николай Чочев

16.02.2022Между звездните актьори застанала история за бедността, богатството и хазарта

Колкото и още филми да излязат на екран за героя от комиксите, и колкото и похвали да получат Андрю Гарфилд и Том Холанд за превъплащенията си в Питър Паркър, за истинските фенове на екшън лентата, актьорът Тоби Магуайър ще си остане най-добрият “Спайдърмен”.

Въпреки че, актьорът израства в много скромно семейство, сега той е собственик на продуцентската компания Material Pictures.

Как от бедно дете Магуайър се превръща в милионер?

Е, отговорите са два, а единият ще ви шокира! Зад успехите на Тоби Магуайър стои не само усърдната му работа в актьорската професия, но и организирането на покер игри с високи залози за богати бизнесмени, а също и за най-големите звезди на Холивуд. В книгата си „Холивудски обир на милиарди долари“ писателят и приятел на Магуайър, Хюстън Къртис разказава за това, като говори в детайли за покер игрите, организирани от дуото.

Източник на снимка: KardSharp

Все още незабравил скромното си начало, в интервю за The Guardian от 2013 г. актьорът от “Спайдърмен” – Тоби Магуайър споделя: „Като дете бях изключително беден. По онова време искахме хранителни продукти от съседите. Винаги съм имал покрив над главата си, но пък спях на диваните на свои роднини, като дори една нощ се лутахме в приют. Семейството ми имаше купони за храна и държавна медицинска застраховка. А аз исках да се измъкна от това, така че първоначално амбицията ми беше да правя пари; Бях доста отдаден на идеята.”

Бедността обаче, остава завинаги в миналото на Тоби Магуайър. Според множество източници, звездата от Спайдърмен е спечелила близо 30-40 милиона долара от игра на карти само за няколко години. Преди време писателят Хюстън Къртис споделя, че една от причините, Тоби Магуайър да откаже роли за много по-късно станали хитови филмови ленти е именно, защото Тоби е изградил кариера като покер играч.

Тоби Магуайър организирал покер игри с високи залози, които са посещавани от звезди

Според писателя, двамата с Тоби Магуайър организират серия от покер игри с високи залози, които се посещават от звезди като Бен Афлек, Леонардо ди Каприо и Мат Деймън. Разкривайки, че започват да правят това още през 2005 г., Къртис пресмята, че за времето от около четири години, в които са били домакини на игрите, Магуайър „вероятно е спечелил до 30 до 40 милиона долара от тах“.

Източник на снимка: nypost.com

В книгата си „Холивудски обир на милиарди долари“, Хюстън Къртис още разяснява, че създанената от него и Магуйър покер игра имала за цел да „притисне в ъгъла конкуренцията с тлъсти банкови сметки още от самото начало“. Според произведението работата на Къртис била умишлено да губи чипове от богатите играчи на масата, което пък позволявало на Тоби Магуайър да използва своите завидни умения на покер, за да спечели огромни суми. Тези покер игри се провеждали всеки вторник в периода от 2005 до 2009 г. в популярни локации в Лос Анджелис, сред които хотел Beverly Hills Four Seasons и нощеният клуб Viper Room.

Според мнозина ъндърграунд успехът на Тоби Магуайър в покер игрите вдъхновява образа на  Играч X във филма “Играта на Моли”.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]