eSports

Топ 9 на най-популярните гейминг инфлуенсъри в България

от BetNews

12.09.2022Пазарът на видеоигрите тази година достигна до 222 милиарда долара. Нарастващата популярност на гейминг индустрията се дължи на редица фактори, сред които е и пандемията, довела до повече свободно време за потенциални играчи у дома. Увеличаващият се брой любители на видеоигрите несъмнено се дължи и на инфлуенсърите.

Хиляди са ентусиастите, които споделят и стриймват своите преживявания с игрите в социалните мрежи. Макар че в Българият еспортът все още не е широкодискутирана тема, родни играчи успяват да увлекат свои последователи онлайн. А ето и кои са най-популярните български инфлуенсъри според сайта therecursive.com.

DooMNoThx

Познат като NoThx, каналите на Константин Кунев в YouTube и Twitch са ориентирани към гейминга. Популярността си той дължи първоначално основно на StarCraft. По-късно Кунев представя и други игри като Valorant, World of Warcraft и Fortnite.

В Twitch DooMNoThx има около 6000 последователи, а в Инстаграм – 44 000.

T30FER3S

Инфлуенсърът стриймва предимно Grand Theft Auto:V, но също така играе и CS:GO. Той има 25 000 последователи в Twitch и 7600 абонати в YouTube.

Кралят на Twitch загуби 2 млн. долара от хазарт
ПРОЧЕТИ

Petrowch0

Основното му занимание е стрийминг в Twitch, като освен това Petrowch0 използва още платформите на Twitter и TikTok. Неговият основен фокус е CS:GO и отварянето на кутии. Той има 35 хиляди фенове в Twitch и близо 6000 в YouTube.

ZenReMasTa

Даниел Илиев е създател на видео игри, специализиран в GTA V, но също и в League of Legends и Sea of Thieves. Част от съдържанието му, публикувано в Инстаграм, може да бъде намерено и в неговата общност в Discord. ZenReMasTa има близо 30 000 последователи в Twitch и около 6500 в Инстаграм.

Corkscrew2

Основната платформа, която използва Corkscrew2 е  YouTube. Заглавията, на които е посветена по-голямата част от съдържанието му, са  Fortnite и CS:GO. Паралелно с това той снима и забавни видеа, свързани с реакции на различни игри. Corkscrew2 има 45 700 фенове в Twitch  и над двойно повече – 128 000 в YouTube.

Бум на съдържанието с онлайн залози в платформата Twtich
ПРОЧЕТИ

GplayTV

Това е общност от геймъри, които публикуват новини от света на игрите както на своя уебсайт, така и в YouTube, Фейсбук и своя подкаст. На почит тук е и стриймингът на различни заглавия като League of Legends и PUBG. Каналът има 49 700 последователи в YouTube, а профилът му в Инстаграм – около 6700.

MeLeBron

Димитър Костадинов, който преди няколко месеца се раздели с отбора на „Барселона“ е чалънджър от сезон 6 на League of Legends. Той играе MOBA от сезон 3 и в момента е един от топ стриймърите на League of Legends в България. Той има 63 000 почитатели в Twitch и малко под 9000 в Инстаграм.

4A1A

41A е стриймър, който играе предимно Fortnite, League of Legends, Valorant и CS:GO. Освен това той стриймва и слот игри. Той има 81 000 последователи в Twitch, и 62 000 – в YouTube.

Aethelthryth

Стриймърът е известен със своето забавно съдържание и скандални коментари за игри като League of Legends и Minecraft. Преслав Иванов държи първото място в Twitch за българската игрална публика, като има153 хиляди почитатели в тази мрежа. В Инстаграм профилът му е следван от 77 000 ентусиасти.

Колко печели на месец най-високоплатеният геймър в Twitch
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]