Новини

Топ тенденциите в онлайн хазарта, които ще са интересни през 2022 г.

от Екип

27.01.2022Според данни на Statista глобалният сектор на онлайн хазарта е оценен на 66,7 милиарда долара през 2020 г. До 2023 г. се очаква тази цифра да достигне 92,9 милиарда долара. Ако хазартните компании искат да се възползват от този растеж и да завладеят повече от пазара, те трябва да се уверят, че техните продукти отговарят на нововъзникващите тенденции в онлайн хазарта.

Въпреки това е трудно да се установи кои тенденции са истински. Едно бързо търсене онлайн може да ви накара да повярвате, че нови технологии като VR и блокчейн са готови да трансформират индустрията в рамките на месеци. Въпреки че техният потенциал е неоспорим, реалната картина е изпълнена с много нюанси.

Криптовалути

Криптовалути като Bitcoin, Etherum и Dogecoin имат потенциала да допълнят класическите валути и дори потенциално да ги заменят в определени случаи. Въпреки това крият някои „опасности“. Основното обещание на криптовалутите е анонимността: крипто транзакциите са непроследими (или поне много трудни за проследяване), което ги прави идеални за потребители, които искат да останат скрити онлайн. Но са против правилата и задълженията на онлайн казината и спортните букмейкъри, които са длъжни длъжни да събират определена информация за клиентите, както за да ги защитят, така и за предотвратяване на корупция. Но въпреки че криптовалутите стават все по-популярни, те все още не са масови.

Виртуална и разширена реалност (VR/AR)

Новината от Facebook/Meta за създаването на Metaverse тласна VR/AR още повече в светлината на прожекторите. Някои казина, като PokerStars Sport, вече предлагат VR продукти. Много от функциите, като имитация на жестове, 3D аватарите и взаимодействията на живо – означават, че изживяването на дигиталния покер сега много повече наподобява реалното. Независимо от това, бариерата за навлизане на VR/AR е висока, тъй като клиентите се нуждаят от достъп до скъпа техника, ако искат да изпитат тези функции.

Еsports залагания

Залагането на електронни спортове е промяна в играта за букмейкърите, тъй като те позволяват нови изживявания на клиентите, базирани на данни, по-точни залагания и по-големи възможности за залагане по време на игра.

Но има и скептицизъм дали залаганията на електронни спортове ще продължат да нарастват през 2022 г. Игри като FIFA може да са били популярни по време на пандемията, но заглавия като DOTA 2 не постигнаха същия успех.

Преносими устройства

Умните часовници набират популярност, независимо дали са с цел проследяване на фитнес, съобщения или игри. Те също така стават все по-мощни. Ето защо не е изненадващо, че този нов клас устройства привличат вниманието на хазартната индустрия, вече се предлагат приложения за слот машини за Apple Watches. Държан по-близо до тялото, отколкото смартфон, смарт часовникът присъства повече в съзнанието на потребителя, което означава, че е по-вероятно те да играят игри по прищявка, като докато стоят на опашка.

Социални залагания

Залагащите обичат да обсъждат своите залози с приятели. И това не остана дълго време скрито от хазартната индустрия. Вече има възможност клиентите да направят залог като група, като добавят пари към пул. Или потребителите да следват, предизвикват и коментират залози, направени от приятели.

Снимка: PIXABAY.COM

Микро залагания

Кой отбор ще спечели турнира? Какви са шансовете фаворитът да спечели? Колко гола ще бъдат отбелязани в хода на един мач? Тази форма на залагане бързо става остаряла, губейки позициите си пред микро залозите, които се отнасят до малки събития в играта, като играчът да отбележи следващия гол, да изпъли следващия корнер или да получи следващия червен картон.

Поради обема на микрозалаганията, които се извършват във всяка една игра, е трудно да се отчетат ръчно всички резултати. Много компании за онлайн залагания използват изкуствен интелект за резултатите и разпространение на резултатите, което прави предлагането на микро залагания скъпо. Преценяването на кои събития е най-разумно да се предлагат залози и кои да се пропускат е от решаващо значение, ако онлайн спортните букмейкъри наистина се възползват от тази тенденция.

По-безопасен хазарт

Продължават да влизат в сила нови правила за по-безопасен хазарт, които оформят дизайна на онлайн хазартните изживявания. Все по-често, вместо да чакат да бъдат обявени нови закони и съответно да модернизират продуктите, хазартните оператори заемат по-активна позиция за интегриране на по-безопасен хазарт.

Снимка: PIXABAY.COM

Предложения от големи развлекателни компании

Набираща популярност тенденция е предложения от утвърдени развлекателни компании. Netflix вече пусна игри, базирани на своите сериали и филми, а Disney проучва партньорство с трети страни, за да предлага спортни залагания. Amazon също може да последва примера – след като наскоро започна да предлага футбол на живо, логична следваща стъпка може да бъде предлагането на залози и за тях.ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]