Избор на редактора

Тотализаторът подпомогна спорта и културата с над 95 млн. лева

от BetNews

01.03.2024Българският спортен тотализатор подпомогна спорта и културата у нас с 97 235 074 лева през 2023 г. Финансирането е рекордно и е “постигнато благодарение на стабилния растеж в дейността на държавния хазартен оператор и увеличените приходи от игрите на Спорт Тото и Държавната лотария”, посочват в съобщение до медиите от БСТ.

Наскоро Министерството на младежта и спорта отчете и ръст на сумите за подпомагане на подготовката на федерациите по олимпийски и неолимпийски спортове.

Средствата в размер над 97 милиона лева от страна на Българския спортен тотализатор представляват както директно финансиране на дейността на ММС за изминалата календарна година, така и внесени данъци в държавната хазна, насочени целево отново в подкрепа на българските отбори, спортисти и артисти.

“Възходящата тенденция в обема на финансовата помощ бе постигната благодарение на професионалната, усърдна и отговорна работа на всички структури и звена на Българския спортен тотализатор, както и на отличното партньорство и подкрепа от страна на Министерството на младежта и спорта. Всичко това генерира още по-висок интерес от страна на участниците и ръст на постъпленията в игрите на Спорт Тото и Държавната лотария през 2023 г”, поясяват .

В играта  „Тото 2 – 6/49“ са били изплатени печалби за над 45 милиона лева,

а осем щастливци станаха тото милионери, след като уцелиха мечтания джакпот в някоя от игрите на Тото 2. В безспорен шампион се превърна участникът от Козлодуй, получил възможност да сбъдне мечтите си с феноменалните 9 667 090 лева, спечелени през септември.

Сумарно изплатените печалби на участниците в игрите на Спорт Тото (Тото 1 и Тото 2) са регистрирали ръст от близо 10 процента спрямо 2022 г. и са надхвърлили 110 милиона лева. 8-цифрени суми съставят общите печалби и в други легендарни игри на тотализатора като „Тото 2 – 5/35“ (над 31 милиона лева), „Тото 2 – 6/42“ (над 12 милиона лева) и „Тото Джокер“ (над 12 милиона лева).

До психологическата граница от 100 милиона лева се доближи и общата сума на печалбите

в игрите на Държавната лотария. Моментните лотарийни игри продължават да увеличават своята популярност и са донесли над 94 милиона лева на участниците, някои от които бяха зарадвани с 6-цифрени суми, достигащи половин милион лева.

През 2023 г. Българският спортен тотализатор предложи възможност за участие в над 30 различни моментни лотарийни игри, включително 7 нови, сред които „Диаманти.Bingo“, „Бонус х50“, „CASINO DELUXE“, „Празнична Магия“ и др. Освен уникален шанс за многоцифрени печалби, те осигуриха масова възможност за привлекателни суми от по 50 000, 20 000 и 10 000 лева, спечелени десетки пъти от участници в цялата страна.

Допълнителните печалби, раздадени в промоционалните кампании на “Тото Клуб” и “Печалби плюс”, пък са достигнали 155 000 лева през изминалата година.ОЩЕ НОВИНИ

image

Зеленски забрани онлайн залаганията за войниците на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, който забранява онлайн залаганията за всички военнослужещи от Военните сили на Украйна (ВСУ), съобщава KyivIndependent. Предложението за забраната идва от Съвета за национална сигурност и отбрана, който настоява за засилване на контрола над игралната индустрия в намиращата се в интензивна военна обстановка държава. Освен тоталната забрана, отнасяща се до […]

image

Баялцалиев пред BetNews: Промените във футбола трябва да се видят незабавно  

Детелин Баялцалиев е бивш футболен съдия. Като асистент рефер е ръководил повече от 550 мача в България и чужбина. С него разговаряхме за промените в българския футбол, които се надяваме да предстоят, както и за проблемите на съдийството у нас. Изборът за президент на БФС „Някои знаеха, че нямат шансове, но се явиха на изборите. […]

image

Молдова позволи рекламата на хазарт, за да подпомогне спорта

Република Молдова ще промени закона за забрана на рекламата на хазарт, който е в сила от няколко години. Това е съобщил министърът на образованието и изследванията Дан Перчун по време на среща с представители на спортните федерации в страната, пише Noi.md. За уверението, дадено от министъра, разказва президентът на молдовската футболна федерация Йон Поалелунджи. „Това, […]