Избор на редактора

Тотализаторът става еднолично акционерно дружество

от BetNews

03.08.2022


Снимка


На последното си заседание правителството на Кирил Петков е променило статута на Българския спортен тотализатор. Досега тотото бе държавно предприятие, създадено със закон и със специални функции за подпомагане на спорта.

Според решението на кабинета от 1 август обаче става еднолично акционерно дружество, защото осъществява предимно търговска дейност, мотивират се министрите от бившето правителство.

В понеделник на последното си заседание, проведено в деня, в който имената на новите служебни министри вече бяха обявени, една от точките в дневния ред беше “Решение за одобряване на преобразуването на създадените със специални закони от търговския закон държавни предприятия”.

Вносители са бившите вицепремиер по ефективно управление Калина Константинова и финансовият министър и вицепремиер Асен Василев.

Решението на правителството се основава на текст от Закона за публичните предприятия. Той регламентира тяхното преобразуване след анализ за това дали изпълняват търговски или обществени функции. Така на основанието на този текст се преобразуват редица държавни предприятия като Български спортен тотализатор, който вече ще е търговска структура.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Какви промени приеха депутатите за тототоОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]