Избор на редактора

Тотализаторът става еднолично акционерно дружество

от BetNews

03.08.2022


Снимка


На последното си заседание правителството на Кирил Петков е променило статута на Българския спортен тотализатор. Досега тотото бе държавно предприятие, създадено със закон и със специални функции за подпомагане на спорта.

Според решението на кабинета от 1 август обаче става еднолично акционерно дружество, защото осъществява предимно търговска дейност, мотивират се министрите от бившето правителство.

В понеделник на последното си заседание, проведено в деня, в който имената на новите служебни министри вече бяха обявени, една от точките в дневния ред беше “Решение за одобряване на преобразуването на създадените със специални закони от търговския закон държавни предприятия”.

Вносители са бившите вицепремиер по ефективно управление Калина Константинова и финансовият министър и вицепремиер Асен Василев.

Решението на правителството се основава на текст от Закона за публичните предприятия. Той регламентира тяхното преобразуване след анализ за това дали изпълняват търговски или обществени функции. Така на основанието на този текст се преобразуват редица държавни предприятия като Български спортен тотализатор, който вече ще е търговска структура.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Какви промени приеха депутатите за тототоОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]