Избор на редактора

Три пъти скачат цените на нощувките във Вегас за уикенда на Формула 1

от BetNews

23.08.2022


Снимка


Тройно по-скъпи ще са нощувките в Лас Вегас в уикенда на Формула 1 през ноември 2023 г. Тази прогноза прави изпълнителният дилектор MGM Grand и Bellagio Бил Хорнбъкъл, цитиран от сайта f1i.com. Цените на нощувките в двата хотела през ноември обикновено варират между 249 и 279 долара. Това означава, че в уикенда на Формула 1 за преспиване фенове ще трябва да платят между 747 и 837 долара.

Представляваната от Хорнбъкъл компания планира да купи билети за високоскоростното състезание на стойност 20-25 милиона долара, съобщава репортерът на Sports Business Journal Адам Стърн в Туитър. Целта е хотелите да продават пакети, в които да е включено и присъствието на Формула 1.

Самите билети за надпреварата също не са евтини дори ако фенове предпочетат да не използват подобни оферти.

Цените на пакетите от най-високо ниво за състезанието се очаква да достигат до 100 000 долара.

Потенциалът на Лас Вегас като домакин на Формула 1 е оценен и от организаторите на спортното събитие, които предвиждат да действат като местен промоутър и ще поемат разходите по провеждането му.

От там вече са закупили парцел на стойност 240 милиона долара. Мястото е в близост до Стрип, като на него е предвидено да се построи постоянен комплекс за пит-стоп.

„Нашата цел беше да имаме съоръжение, което е не само великолепно за състезанието, но да има възможност и за текущи събития в това съоръжение,“ заяви изпълнителният директор на Liberty Media Грег Мафей по-рано тази година. По думите му, организаторите все още работят върху спецификата на предложеното 6,1-километрово улично трасе с 14 завоя.

Лас Вегас се превърна в терен за Формула 1 последно през 1981 и 1982 г., когато пистата бе създадена на паркинга на хотел „Сийзър Палас“ и стана известна като една от най-лошите в историята на спорта.

ъстезанията не успяха да привлекат и публика, от което загубиха и хотелите. Очакванията са, че този път интересът ще е голям, а като причина за това от f1i.com посочват и документалната поредица на “Нетфликс“ – Drive to Survive, която е увеличила популярността на Формула 1 в САЩ.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]