Виртуални Спортове

Twitch забранява популяризирането на хазарта с Counter-Strike

от BetNews

07.08.2023Мегасайтът за стрийминг Twitch актуализира политиката си и сега забранява на стриймърите да популяризират или да бъдат спонсорирани от сайтове, предлагащи гейм скинове. Промяната може да засегне много стриймъри на CS:GO , които имат изгодни сделки с тези противоречиви уебсайтове.

Мерките засягат всички стриймъри, независимо от броя на последователите им. Мярката е сходна с наложените по-рано рестрикции, засягащи играта на зарове и рулетка.

Сайтовете за скин хазарт, които някои играчи осъждат поради обвиненията, че преследват непълнолетни, често плащат или спонсорират стриймъри, за да популяризират своите сайтове.

През юли, YouTube каналът HounGounGagne предаде, че 75% от всички CS:GO стриймъри имат спонсорски договори с подобни сайтове. Някои от тези стриймъри, посочва канала имат по няколко такива спонсорски сделки.

Миналата есен, People Make Games показаха във видео колко лесно е да се подлъжат малчугани да се впишат в подобни сайтове и да почнат да залагат истински пари. Самите Valve, посочват People Make Games, запазват неутралитет по въпроса, натоварвайки ситуацията допълнително.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]