Избор на редактора

Украйна иска изолация на Русия от хазарта

от BetNews

08.10.2022Изпълняващата длъжността директор на Украинската комисия за регулиране на хазарта и лотариите (KRAIL) Олена Водолашко заяви, че „изолацията на Русия в сферата на хазарта“ е ключов приоритет за нейната комисия.

В интервю за информационната агенция Ukrinform Водолашко описва подробно работата на KRAIL по надзора на новорегулираната хазартна индустрия по време на продължаващата война с Русия. Регулаторът е отправила призиви към международната игрална общност да прекъсне бизнес отношенията с Русия и да наложи санкции срещу руски организации. Акцент се поставя върху справянето с прането на руски пари.

Украйна отново легализира хазарта с новоприето законодателство през 2020 г. Законът вече включва правила, възпрепятстващи навлизането на контролирани от Русия предприятия на пазара, като санкция във връзка с руската окупация на Крим.

Украинският регулатор призова международната хазартна общност да се присъедини към санкциите и да ограничи участието на жители на Русия в хазартни игри с въвеждането на подходящи промени в правилата на организаторите на хазартни игри.

Наземният хазарт работи в западната част на Украйна, но бизнесът остава дълбоко засегнат от войната.  В западната част на Украйна, разбира се, ситуацията е по-добра. Там функционират както казина, така и зали с игрални автомати. Очевидната липса на туристически поток води до ниски приходи, а и законът определя само в хотели като места, където могат да бъдат разположени казина и игрални автомати.

Междувременно пазарът на хазартни игри остана сериозно засегнат в окупираните източни градове като Херсон и Николаев .

Хазартът в Украйна отново отвори, но с комендантски час
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Хазартни анимета забавляват с мисловни игри и стратегии

Кои са десетте най-известни рисувани филми за залагания? Високи залози, интригуващи мисловни игри, неочаквани стратегии и креативност – това са само част от вълнуващите елементи на така наречените „хазартни анимета“. През последните години те добиват особена популярност. „Аниме“ е термин, който традиционно обозначава създадените в Япония нарисувани анимационни филми и сериали. Съществуват много жанрове аниме […]

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]