Избор на редактора

Украйна иска изолация на Русия от хазарта

от BetNews

08.10.2022Изпълняващата длъжността директор на Украинската комисия за регулиране на хазарта и лотариите (KRAIL) Олена Водолашко заяви, че „изолацията на Русия в сферата на хазарта“ е ключов приоритет за нейната комисия.

В интервю за информационната агенция Ukrinform Водолашко описва подробно работата на KRAIL по надзора на новорегулираната хазартна индустрия по време на продължаващата война с Русия. Регулаторът е отправила призиви към международната игрална общност да прекъсне бизнес отношенията с Русия и да наложи санкции срещу руски организации. Акцент се поставя върху справянето с прането на руски пари.

Украйна отново легализира хазарта с новоприето законодателство през 2020 г. Законът вече включва правила, възпрепятстващи навлизането на контролирани от Русия предприятия на пазара, като санкция във връзка с руската окупация на Крим.

Украинският регулатор призова международната хазартна общност да се присъедини към санкциите и да ограничи участието на жители на Русия в хазартни игри с въвеждането на подходящи промени в правилата на организаторите на хазартни игри.

Наземният хазарт работи в западната част на Украйна, но бизнесът остава дълбоко засегнат от войната.  В западната част на Украйна, разбира се, ситуацията е по-добра. Там функционират както казина, така и зали с игрални автомати. Очевидната липса на туристически поток води до ниски приходи, а и законът определя само в хотели като места, където могат да бъдат разположени казина и игрални автомати.

Междувременно пазарът на хазартни игри остана сериозно засегнат в окупираните източни градове като Херсон и Николаев .

Хазартът в Украйна отново отвори, но с комендантски час
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]