Новини

Университетът в Сидни ще си сътрудничи с хазартни оператори за нов изследователски център

от BetNews

20.08.2023Университетът в Сидни ще си сътрудничи с хазартни оператори за нов изследователски център. Очаква се той да улесни изпитанията, провеждани на живо, както и ефектите от хазартните интервенции, пише сайтът gamblinginsider.com.

Центърът за върхови постижения в изследванията на хазарта е основан с финансиране от 600 хиляди долара от Международния център за отговорни игри, както и с подкрепата на Entain Australia, Центъра за мозъка и ума на университета, както и Центъра за жизнени курсове на Австралийския изследователски съвет.

Проектите ще бъдат ръководени от професор Сали Гейнсбъри, която е основател на екипа за технологична зависимост, както и директор на клиниката за лечение и изследване на хазарта. Освен хазартните оператори, в проучванията ще сътрудничат още експерти от психологията, икономиката, бизнеса и общественото здраве.

Центърът ще използва събраната и анализирана информация за извеждането на нови практики и стратегии относно намаляване на вредите, свързани със залаганията.

„Това безпрецедентно сътрудничество с хазартни оператори ще позволи на центъра да преодолее предишните ограничения в областта, проправяйки пътя за нови и ефективни резултати от изследванията“, коментира Сали Гейнсбъри.

По думите й оператори ще споделят анонимни данни за хазартното поведение на техни потребители. Те ще ни позволят да оценим нови интервенции, което ни дава възможност да създадем набор от данни с високо ниво на детайлност за почитателите на хазарта, посочва проф. Гейнсбъри.

Тя смята, че повечето хазартно зависими не търсят лечение преди достигането на кризисна точка. Това е един от проблемите, върху които ще акцентира и Центърът за върхови постижения в изследванията на хазарта.

„Искаме да подобрим превантивните интервенции и да насърчим положителните промени в навиците в ранните етапи на развитие на вредите, като използваме комуникационни стратегии и инструменти, фокусирани върху потребителите“, обяснява още ръководителят на центъра.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]