Избор на редактора

Ваучерите за храна вече се използват и в туризма

от BetNews

02.08.2022Ваучерите за храна могат да се използват и за заплащане на туристически услуги след актуализацията на бюджет 2022.

Ваучерите за туристически услуги са възможност да се стимулира и вътрешния туризъм, според Министерството на туризма.

1,2 млрд. лв. се отделят за ваучери,

а отиващото си правителство на Кирил Петков очаква една четвърт от тях да бъдат използвани от хората за туристически услуги.

Очаква се парите да ще бъдат сериозна помощ за бранша. Всички доставчици на туристически услуги, регистрирани за упражняване на търговска дейност на територията на Република България и регистрирани по Закона за ДДС, могат да сключат договор за обслужване с оператор на ваучери за храна.

Това е възможност

бизнесът да получи допълнителни приходи от привлечени нови клиенти,

които заплащат с ваучери за храна. Над половин милион служители получават ваучери.

Според операторите на ваучерите, осребрявате ваучерите за бизнеса е по утвърден вече модел. След като получат ваучерите от своите клиенти, ги изпращат за осребряване към операторите и те са длъжни да преведат сумата по банков път в срок до 20 дни.

За клиентите плащането е директно в хотелите,

решили да ги приемат, както и за ваканции в България и в чужбина, но чрез регистрирани у нас туроператори и туристически агенти.

Туристическите услуги се делят на основни и допълнителни, съгласно Закона за туризма: настаняване, хранене и транспорт, здравни, спа и уелнес услуги, както и услуги, свързани с пътувания, развлечения, спорт и отдих, прояви и други събития с културен и опознавателен характер, конгресни и делови прояви и други услуги, предлагани и потребявани от туристите по време на тяхното пътуване и престой.

Ваучерите за туристически услуги са и социална мярка за хората, които желаят да се възползват от тези ваучери и да отидат някъде със семейството си да изкарат една добра почивка.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]