Избор на редактора

Въвеждат регистър за самоизключване от онлайн хазарта в Австралия

от BetNews

10.07.2023Австралийското правителство ще създаде регистър за доброволна изолация на потребителите от онлайн залагания.

Регистърът, известен като BetStop, ще бъде въведен в Австралия от 21 август т.г. Безплатната услуга ще позволи на потребителите доброволно да се регистрират, за да спрат да залагат на спорт и състезания онлайн.

Доставчиците на онлайн залагания ще бъдат задължени да популяризират BetStop чрез своите уебсайтове, приложения и маркетингови материали.

Новият регистър ще позволи на австралийците да блокират акаунтите си в 150-те лицензирани компании за онлайн хазарт за период от три месеца или повече.

Компаниите за онлайн залагания няма да могат да откриват акаунти, да приемат залози  или да изпращат маркетингови материали на хора в регистъра.

От компаниите на залагания ще се изисква да потвърдят самоличността на клиента, когато се регистрират и преди да може да се направи залог. Промените ще заменят предишните правила, според които самоличността на клиента трябваше да бъде потвърдена в рамките на 72 часа.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]