Избор на редактора

Висшата лига иска клубовете да се откажат от логата на букмейкърите върху фланелките

от BetNews

05.07.2022


Снимка


Висшата лига иска от елитните футболни клубове да се откажат доброволно от спонсорство на букмейкъри върху фланелките си. За да се случи 14 от 20-те клуба ще трябва да гласуват в подкрепа на предложението.

Половината от 20-те отбора във Висшата лига през изминалия сезон имаха спонсори от хазартния бранш на фланелките си. От клубовете се иска постепенно да премахнат логата през следващите три години, въпреки че всички съществуващи договори, които изтичат не по-късно от сезон 2024-25, ще продължат да действат.

По информация на BBC от правителствени източници, окончателното решение за забрана на спонсорство на екипите все още не е взето. Но е обсъждана доброволна забрана, която би могла да предложи средно положение за клубовете и да предотврати каквото и да било законодателство по темата.

Завърналият се в елита Борнемут и Евертън наскоро подписаха нови договори с букмейкъри, докато Кристъл Палас се отказа от своите в полза на търговец на автомобили.

Sky News съобщи в края на миналата седмица, че Висшата лига е предложила на правителството да позволи брандирането на ръкавите на фланелките да продължи за неопределено време.

Очаква се британското правителство да представи през следващите седмици широк пакет от реформи в хазарта в т.нар. „бяла книга“, която да е доста изчерпателен преглед на законите за хазарта и да ги направи „подходящи за дигиталната ера“, съобщават британски издания.



ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]