Новини

Вижте трите най-важни истории в хазарта от изминалата седмица

от BetNews

11.12.2022От 12 декември Националната агенция за приходите (НАП) подновява поддържането на регистъра на хазартно уязвими лица, съобщават от приходната агенция. Платформата регистрира лицата, които смятат, че имат проблем с хазарта, или чието социално положение и равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост. Подробности очаквайте през следващите дни.

НАП подновява поддържането на регистъра на хазартно уязвими лица (ВИДЕО)
ПРОЧЕТИ

Следващата важна от новина в сферата на хазарта отново е свързана с приходната агенция. До края на ноември НАП е издала девет наказателни постановления на хазартен оператор, три национални и една музикална телевизии заради излъчване на нерегламентирани реклами на хазартни игри. Информацията е изнесена от изпълнителният директор на агенцията Борис Михайлов по време на организираната от Съвета за електронни медии Международна конференция на медийните регулатори от Балканския регион в София.

Темата за рекламите на хазарт не е актуална от вчера, но през последните седмици става все по-дискутирана. На последното си заседание членовете на СЕМ обсъждаха рекламните блокове в развлекателните “Игри на волята”, “Звездите в нас”, “С Рачков всичко е възможно” по Нова тв и “Фермата” и “Гласът на България” по Би Ти Ви.

Според мониторинга е налице тенденция, при която обособените рекламни блокове в рамките на предаванията започват и свършват с кратки реклами на хазартни оператори. В самите рекламни блокове има няколко реклами за хазартни игри.

Допустимо ли е продуктово позициониране на хазарт, могат ли да се спонсорират медийни услуги от организатори на хазарт и как те да бъдат представяни в аудиовизуалното съдържание? И кога е налице скрито търговско съобщение? Това са въпросите, които Съветът за електронни медии предстои да изясни по повод прилагането на Закона за радиото и телевизията във връзка с рекламата на хазартни игри.

НАП глоби хазартен оператор и телевизии заради нерегламентирани реклами
ПРОЧЕТИ

Няма как да не се спрем на важен покер успех на българин. Алекс Кулев спечели второто място и 142 620 евро на турнира от програмата на Европейския покер тур в Прага (PokerStars EPТ Prague 2022). Българинът игра отлично почти през цялото време на събитието, отстранявайки няколко играчи, но не успя да приключи с победа.

Алекс Кулев стана вицешампион на €25,000 NLHE High Roller на Европейския покер тур 2022 в Прага
ПРОЧЕТИ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Българският национален отбор отпадна от Световното първенство по електронни спортове
ПРОЧЕТИ
Наталия Баевска: Над 5000 души от 60 държави присъстваха на BEGE и EEGS 2022 (ВИДЕО)
ПРОЧЕТИ


ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]