Любопитно

Залози за изборите в САЩ: Какви са шансовете на Джо Байдън за нов мандат

от Екип

16.04.2022Едва ли звучи неочаквано, че Джо Байдън ще завърши първия си мандат като президент на САЩ и ще избегне свалянето от поста преди да изтекат четирите му години. Така смятат и повечето сайтове за залагания. Но няма гаранция, че сегашният президент ще спечели изборите в САЩ през 2024 г. Ето как букмейкърите виждат ситуацията повече от две години преди следващите избори. Рейтингите на Байдън се сринаха до рекордно ниски нива, Тръмп вече е в кампанията, а САЩ се борят с проблеми като инфлация, възстановяването след Covid и политиките в областта на околната среда.

Байдън има 67% шанс да изкара пълен мандат

Но Байдън остава по-популярен избор за президент от Тръмп, според последното проучване на NBC News . И букмейкърите смятат, че той няма да си тръгне лесно.

Според сайтове за политически залагания, Байдън има 67% шанс да изкара пълен първи мандат. Големият въпрос е неговата пригодност заради възрастта му. Въпреки това беше наречен „сънливия президент, който обаче е по-добър от бодърстващ Тръмп“.

В момента Тръмп е с коефициент от 3/1 да стане следващият президент, шансовете на Байдън са 5/1, а според букмейкърите има реален шанс Харис (8/1) да бъде кандидата на демократите.

През ноември ще стане ясна удовлетвореността на американците

Настоящият президент има още много работа, ако иска да даде на демократите шанс за борба на следващите избори – независимо дали ще се кандидатира през 2024 г. или не.

Снимка: piqsels.com

Междинните избори през ноември ще действат като мерило за удовлетвореността на американците от действащия президент. В момента Байдън има мнозинство в Камарата, но Сенатът е разделен 50/50. Загубата на контрол над двете камари ще попречи силно да се приема по-лесно законодателство.

Остава да видим дали Байдън може да направи достатъчно от сега до ноември, за да обърне тези проучвания. Но президентът може поне да бъде утешен от факта, че все още има повече подкрепа от Тръмп.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]