Полезно

Защо някои печелят от спортни залози, а други не?

от Свилен Станчев

18.07.2022


Снимка


Както много добре знаем, много от залагащите по една или друга причина често губят, докато единици са тези, които печелят. В този материал ще ви разкажем какво ви пречи да печелите повече.

1. Липса на стратегия

Липсата на ясна и точна стратегия в дългосрочен план е един от най-ключовите елементи за постигане на печалби в дългосрочен план. Важно е да отбележим, че бързи и големи като размер печалби не съществуват, а когато се получат такива те са единични. Преди да започнете да залагате се информирайте и преценете какъв тип стратегия би била най-удачна и ефективна за вас.

2. Неточен и неясен анализ

Неточният и неясен анализ на мачовете (събитията), които искате да заложите е друг ключов компонент, който често оказва влияние върху неуспехите. Много играчи не се интересуват и информират за даденото събитие, а използват само обща, стара и неясна информация за даден отбор или състезател.

3. Игра на много мачове

Друга често допускана грешка сред залагащите е играта на много мачове. Изключително често това води неуспех и съответно финансови загуби. Математически погледнато, всяка една права колонка крие рискове за неуспех заради броя на мачовете в нея.

4. Залагане само на фаворити

Много играчи все още залагат на масовите фаворити в различните първенства и турнири. Както много добре знаем, на днешно време в масовия спорт изявени фаворити и аутсайдери няма.

От много години насам, така наречените “аутсайдери” далеч не са такива, а много често предварително смятаните от букмейкърите и играчите такива отбори и състезатели поднасят огромни изненади. Преди няколко сезона, отписвания от всички букмейкъри и анализатори отбор на Лестър триумфира като шампион във Висшата Лига. Така поднесе една от големите изненади през последните години.

5. Кога да играете и кога да спрете

На последно, но не на последно място по значение е да знаете кога да играете и кога да спрете. Много често срещано явление е, когато даден играч губи повече от един път, но продължава да играе с цел да компенсира финансовите си загуби, като същевременно продължава да губи.

Но другият полюс също не е за пренебрегване. Даден играч влиза в серия от поредни печалби, но по една или друга причина рано или късно тези серии спират. И в двата случая е много важно да знаем кога да спрем и кога да продължим. Разбира се всичко това става с натрупването на опит, знания и умения.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]