Полезно

Защо някои печелят от спортни залози, а други не?

от Свилен Станчев

18.07.2022


Снимка


Както много добре знаем, много от залагащите по една или друга причина често губят, докато единици са тези, които печелят. В този материал ще ви разкажем какво ви пречи да печелите повече.

1. Липса на стратегия

Липсата на ясна и точна стратегия в дългосрочен план е един от най-ключовите елементи за постигане на печалби в дългосрочен план. Важно е да отбележим, че бързи и големи като размер печалби не съществуват, а когато се получат такива те са единични. Преди да започнете да залагате се информирайте и преценете какъв тип стратегия би била най-удачна и ефективна за вас.

2. Неточен и неясен анализ

Неточният и неясен анализ на мачовете (събитията), които искате да заложите е друг ключов компонент, който често оказва влияние върху неуспехите. Много играчи не се интересуват и информират за даденото събитие, а използват само обща, стара и неясна информация за даден отбор или състезател.

3. Игра на много мачове

Друга често допускана грешка сред залагащите е играта на много мачове. Изключително често това води неуспех и съответно финансови загуби. Математически погледнато, всяка една права колонка крие рискове за неуспех заради броя на мачовете в нея.

4. Залагане само на фаворити

Много играчи все още залагат на масовите фаворити в различните първенства и турнири. Както много добре знаем, на днешно време в масовия спорт изявени фаворити и аутсайдери няма.

От много години насам, така наречените “аутсайдери” далеч не са такива, а много често предварително смятаните от букмейкърите и играчите такива отбори и състезатели поднасят огромни изненади. Преди няколко сезона, отписвания от всички букмейкъри и анализатори отбор на Лестър триумфира като шампион във Висшата Лига. Така поднесе една от големите изненади през последните години.

5. Кога да играете и кога да спрете

На последно, но не на последно място по значение е да знаете кога да играете и кога да спрете. Много често срещано явление е, когато даден играч губи повече от един път, но продължава да играе с цел да компенсира финансовите си загуби, като същевременно продължава да губи.

Но другият полюс също не е за пренебрегване. Даден играч влиза в серия от поредни печалби, но по една или друга причина рано или късно тези серии спират. И в двата случая е много важно да знаем кога да спрем и кога да продължим. Разбира се всичко това става с натрупването на опит, знания и умения.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]