Новини

Зеленият сертификат отпада изцяло от 20 март

от Екип

21.02.2022Министър-председателят Кирил Петков съобщи, че от 20 март отпадат зелените сертификати. Според него тогава ще има условия да отпаднат всички ковид ограничения.

“Новината за днес е, че нашият прогнозен план дава 20 март за края на “зеления сертификат” в България и фокусът върху ваксинация продължава със същите темпове, които сме постигнали до този момент”, каза Петков.

Прогнозите показват, че Covid картата за цялата страна до тази дата ще бъде отново в зелено, а това означава, че ще се върнем отново в етап 1 от правителствения план за справяне с пандемията.

“Не са малко случаите, в които епидемиолозите могат да съобщят добри новини, но това е един от тях”, каза главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.

Премиерът смята, че България вече е преминала през петата ковид вълна, а по време на нея са избегнати най-рестрективните мерки.

Още от 24 февруари посетителите на обекти от обществено значение ще могат да влизат в тях без зелен сертификат, но изискванията за персонала ще останат.

От 5 март посещенията на дейности и услуги в обекти с обществено предназначение ще стават без изискването на зелен сертификат, без значение от личното предпочитание на собственика на обекта. Изискването за зелен сертификат за персонала остава.

От 20 март посещението на всички дейности и услуги става без зелен сертификат, отпада и изискването за наличие на зелен сертификат у персонала. Той ще се използва само за пътуване в чужбина.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]