Геймблинг

Пет от най-успешните стратегии за спортни залагания

от Алекса Александров

18.01.2024Стабилната стратегия за залагане позволява да се увеличат максимално печалбите и да се минимизират загубите. За да могат любителите на залаганията да правят постоянно пари, имат нужда от малко късмет, но и от ефективна стратегия. По-долу са описани някои от най-успешните варианти, които могат да бъдат тествани, за да се провери как работят за залозите.

Разбира се, не винаги всяка стратегия работи за всички залагания. Затова трябва да се обмисля стратегически коя методика да се използва в зависимост от вида залог.

1. Хеджиращи залози

Хеджиращите залози са тези, при които любителят на хазарта се залага срещу първоначалния залог, за да заключи печалбата или да минимизира загубата. Този тип залог е проектиран така, че да покрие всички бази и в идеалния случай да заключи печалба от всички резултати. Тази стратегия често се пренебрегва, а е невероятно ценен инструмент като част от упражнение за ограничаване на загубите. В тази методика характерно е, че може да се манипулират залозите въз основа на залога, за да се предпочете един резултат или да се получи еднаква възвръщаемост и за двата резултата. Използването на калкулатор за хеджиране спестява много време, особено когато се иска да се получи равно изплащане.

2. Създаване на свои собствени линии за залагане

Когато играчът е свикнал с онлайн залаганията, създаването на собствена линия за залагане, е чудесен инструмент за увеличаване на печалбите. Така той се превръща в букмейкър, защото използва всички налични данни, за да създаде линия. По този начин той може да сравни своята линия с коефициентите от официалния спортен букмейкър и да реши дали това дали има смисъл да заложи така или не. Ако коефициентите са по-високи, ще има, а ако са по-ниски – няма да има.

3. Холандски залози

Стратегията на холандските залози се използва за поставяне на множество залагания за една и съща игра/ мач, за да се създадете възможност за еднаква печалба или загуба при всички резултати. Тази стратегия се използва най-добре за заявяване, изчистване или задействане на безплатни залози/ бонуси, но може да се използва и като обща стратегия за спортни залагания, ако е необходимо.

За да работи ефективно е необходимо да се играе на няколко сайта за залагания. Подобна е на хеджирането, но за да работи, трябва да се създадат условия за една и съща печалба/ загуба за всички резултати. За тази методика е необходим холандски калкулатор, чрез който да се удостоверява, че се залагате една и съща сума на всеки пазар.

4. Критерий на Кели

Критерият на Кели в хазарта е създаден, за да помогне на залагащите на спортни състезания да определят сумата, която да заложат на пазара. Използва се заедно с други стратегии за залагане, за да се определи вероятността резултатът да се случи и след това каква ще е експозиция за залога. Има някои основни математически изчисления, които трябва да се знаят, въпреки че има множество онлайн калкулатори, които могат да се използват вместо това.

B = Десетични коефициенти

P = Вероятност за печалба

Q = Вероятност да не спечелите

(BP-Q) / B

5. Използване на Кеш аут залагане

Кеш аут може да бъде мощен инструмент, когато се използва правилно с онлайн залагане. Концепцията е, че позволява да се затворите залог, преди пазарът да е затворил, което позволява или да се заключи печалба, или да се ограничи загубата.

Един от най-добрите начини за използване на кеш аут залагане е да се проследяват игрите и след това да се реагира на събития в играта. Също така тази стратегия позволява на залагащия да осребри, когато изборът му губи. Може да се стигне до точка, в която играта е изравнена или дори много близка, което позволява да се изтеглят заложените средства при малка загуба или дори без, макар и без печалба.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]