Любопитно

Българските покер милионери

от Диян Костадинов

26.10.2021Класация на най-успешните български играчи

За някои хора покерът е хазарт, за други спорт или дори начин на живот. Бумът на покерът в световен план неминуемо оказа влияние и в България. През последното малко повече от десетилетие започнаха да се откриват нови места за игра и да се организират множество турнири, а интернет дава възможност почти на всеки да се включи в играта и да изпробва уменията си по всяко време.

През последните години родните играчи започнаха все повече да се включват в големи покер събития по света. Успехите не закъсняха. Безспорно най-добрият български играч е Димитър Данчев. Той е професионалист от повече от 10 години и кариерата му е наистина впечатляваща. Първият му голям триумф е второто място на турнира Европейски покер тур (EPT) на PokerStars в Сан Ремо през 2011. С това той печели награда от 600.000 евро, което го превръща в първият български покер милионер!

Две години по-късно той става шампион на главното събитие на PokerStars Carribean Adventure. Димитър достига до финалната маса с най-малко чипове от съперниците си, но въпреки това завоюва титлата. Тя му носи колосалните 1,8 милиона долара – рекордно постижение за българските стандарти! До момента пловдивчанинът е спечелил 4.673.477 долара от турнири, а сред най-големите му успехи са вицешампион на събитие на WSOP – $1,500 No-Limit Hold’em Shootout (2014), шампион на World Poker Tour – World Online Championships (2020) и второ място на Spring Championship of Online Poker (2020).

На снимката може да видите топ 10 на най-успешните български покер играчи по официални приходи от награди. Втори е Симеон Найденов, който през 2013 година печели златна гривна от турнир на Световните серии по покер (WSOP) и е първият българин спонсориран от PokerStars. Приходите на Симеон са 2.688.573 долара.

Трети в класацията е Огнян Димов. И той печели престижна златна гривна от Световните серии по покер през 2018 г., а през същата година се класира и трети на главното събитие на EPT PokerStars Барселона. Общите му печалби са 2.570.366 долара.

На четвърто място и спечелени над 2 милиона долара е Фахредин Мустафов. Фери има множество успехи, а екипът на BetNews ви информира за отличното му представяне на покер фестивала Merit Poker & Partypoker LIVE Millions  преди месец.

Подреждането продължава с Лъчезар Петков, който е на 5-то място с 1.780.601 долара, а след него е Красимир Янков с 1.686.563. Това лято ви информирахме за победата му на Пот Лимит Омаха турнир в Кингс Казино (Розвадов).

В челната десетка са още Вилиян Петлешков, Юлиян Колев, Ник Живков и Борис Колев.  Трябва да отбележим, че българските покер милионери от приходи не са само тези, а има поне още 10 такива играчи. Ето и техните имена: Атанас Кавръков, Стоян Обрешков,  Румен Нанев, Атанас Георгиев, Славен Попов, Димитър Йосифов, Милен Стефанов, Добромир Ников, Иван Жечев и топ 20 завършва с Владислав Дончев, който е спечелил 680.963 долара от турнири.

Екипът на BetNews пожелава още много успехи на родните покер играчи, за които ще ви информираме и занапред. ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]