Избор на редактора

Бум на приходите от хазарт в Макао заради китайски туристи

от BetNews

01.04.2023Игралните зони в Макао записаха  най-добрия си месец от най-ранните дни на пандемията, като приходите от хазарт скочиха с 247% през март. Според информация на Bloomberg, основният стимул за ръста идва от китайските туристи, които насочиха вниманието си към казината след края на ограниченията за пътувания заради Covid-19.

Данните, публикувани от местното Бюро за инспекция и координация на игрите, сочат, че брутните приходи от игри са достигнали 12,7 млрд. патака (1,6 млрд. долара). Този резултат надмина средната прогноза на анализаторите за 205% увеличение на годишна база и е най-високият месечен приход от началото на 2020 г.

Въпреки че приходите през март нараснаха с 23% спрямо предходния месец, те все още са с 51% по-малко от нивото от 2019 г.

След загубите, причинени от политиката на Китай за нулево разпространение на коронавируса и ограниченията за хазартния сектор, шестте оператора на казина в Макао се възстановяват. Техните загуби са изчислени на 1,6 млрд. долара за периода между 2020 г. и 2022 г.

Общата посещаемост към средата на март е около 65 хил. души на ден, което е около 55% от нивата от 2019 г. Това показват данни на анализатори на Morgan Stanley от преди няколко дни.

През февруари, Макао отчете 1,6 млн. туристически посещения, или средно дневно 57 хил., което е около 45% от нивата за 2019 г. Данните за посещенията през март ще бъдат публикувани по-късно този месец.

Индекс на Bloomberg, който следи акциите на казино операторите в Макао, записа понижение от 0,5% през март, докато индексът Hang Seng се повиши с 3,1%.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]