Избор на редактора

Бум на приходите от хазарт в Макао заради китайски туристи

от BetNews

01.04.2023Игралните зони в Макао записаха  най-добрия си месец от най-ранните дни на пандемията, като приходите от хазарт скочиха с 247% през март. Според информация на Bloomberg, основният стимул за ръста идва от китайските туристи, които насочиха вниманието си към казината след края на ограниченията за пътувания заради Covid-19.

Данните, публикувани от местното Бюро за инспекция и координация на игрите, сочат, че брутните приходи от игри са достигнали 12,7 млрд. патака (1,6 млрд. долара). Този резултат надмина средната прогноза на анализаторите за 205% увеличение на годишна база и е най-високият месечен приход от началото на 2020 г.

Въпреки че приходите през март нараснаха с 23% спрямо предходния месец, те все още са с 51% по-малко от нивото от 2019 г.

След загубите, причинени от политиката на Китай за нулево разпространение на коронавируса и ограниченията за хазартния сектор, шестте оператора на казина в Макао се възстановяват. Техните загуби са изчислени на 1,6 млрд. долара за периода между 2020 г. и 2022 г.

Общата посещаемост към средата на март е около 65 хил. души на ден, което е около 55% от нивата от 2019 г. Това показват данни на анализатори на Morgan Stanley от преди няколко дни.

През февруари, Макао отчете 1,6 млн. туристически посещения, или средно дневно 57 хил., което е около 45% от нивата за 2019 г. Данните за посещенията през март ще бъдат публикувани по-късно този месец.

Индекс на Bloomberg, който следи акциите на казино операторите в Макао, записа понижение от 0,5% през март, докато индексът Hang Seng се повиши с 3,1%.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]