Избор на редактора

„Победител“ съди Powerball заради грешка на лотарията

от BetNews

19.02.2024Американец съди лотарията Powerball заради грешка при публикуването на печелившите числа от тегленето на лотото.

Джон Чийкс смятал, че е спечелил невероятната сума от 340 милиона долара, но бил информиран, че това е „грешка в уебсайта“ и видял печалбите си анулирани.

„Победителят“ от лотарията закупил билета си през януари миналата година и при проверка на уебсайта на лотарията във Вашингтон, видял числата му да съвпадат с показаните онлайн печеливши цифри.

Чийкс обяснява пред телевизията NBC, че дни след тегленето числата на лотарията на сайта вече били различни от изтеглените на 7 януари.

Мнимият печеливш не подходил емоционално, просто се обадил на приятел, който му препоръчал да снима числата на сайта.

В съдебното дело срещу Powerball Джон Чийкс твърди, че печелившите числа са останали на уебсайта на лотарията в продължение на три дни.

Ищецът обяснява, че се е опитал да вземе наградата си от 340 милиона долара от търговец на дребно, но му било отказано.

След това направил втори опит в наградния център на Службата за лотария и хазартни игри на окръг Колумбия, но получил още един отказ.

Оказва се, че радостта на „печелившия“ е кратка заради грешка при публикуването онлайн на числата от тегленето.ОЩЕ НОВИНИ

image

Суперкомпютърът на Opta “определи” шампиона на Евро 2024

Финалът на Шампионската лига вече е в историята, но феновете не трябва да чакат дълго за следващото си футболно приключение, което ще е продължително и интересно. Цялото внимание на футболния свят вече е насочен към Евро 2024. Тазгодишният турнир, 17-и в историята, ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия с 24 […]

image

Ще има ли европейски регламент за забрана на рекламата за хазарт

Вероятно ще има известни затруднения, дори сериозни с рекламните бюджети на медиите, след като само за няколко дни предишният парламент успя да забрани хазартната реклама в медиите. Това прогнозира по БНР Соня Момчилова, член на Съвета за електронни медии и бивш председател на медийния регулатор. „Няма как в дълбочина да прогнозираме какво би се случило след […]

image

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще се състои от 18 до 24 ноември

Европейската седмица за по-безопасен хазарт ще е от 18 до 24 ноември. Това съобщи Европейската асоциация за игри и залагания (EGBA). Събитието е посветено на честването и насърчаването на отговорния хазарт. С него асоциацията отправя призив към компании в индустрията да демонстрират своя ангажимент за защита на играчите, както и да участват в дискусии по […]