Лотария

Лотарията Powerball раздава награди вече 30 години  

от Екип

01.05.2022Навършиха се 30 години от първото теглене на Powerball, което се е провело на 22 април 1992 г. Според официални данни през последните 3 десетилетия са били спечелени близо 1,75 милиарда награди. Това включва 393 печеливши джакпота, в които и световният рекорд от 1,59 милиарда долара, ударен през 2016 г.

Powerball е спечелила $27 милиарда средства за щатите и юрисдикциите, където играта е достъпна. Когато джакпотите се комбинират с по-малки награди, общата сума, получена от играчите, е около 48 милиарда долара, показват данните на организаторите.

Лотарията се предлага в 45 щата, както и в окръг Колумбия, Пуерто Рико и Вирджинските острови. Единствените щати, където не можете да си купите билет, са Аляска, Алабама, Хавай, Невада и Юта.

За първи път от началото на годината джакпотът за тегленето миналата събота бе на стойност 400 милиона долара. Никой не е спечелил голямата награда от лотария от Свети Валентин. На 5 януари печеливши в Калифорния и Уисконсин си поделиха наградата от 632,6 милиона долара, седмата по големина в историята на Powerball.

При печалба сумата, която може да се вземе веднага е 240,8 милиона долара или победителите могат да изберат да вземат 400 милиона долара, платени на 30 вноски за период от 29 години.

Шансовете за спечелване на джакпота са 1 към 292,2 милиона.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]