Избор на редактора

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

от BetNews

23.02.2024Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица.

Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, цитира бТВ.

На 15 август 2023 г. изтеглените числа са 8, 39, 42, 57, 63 в комбинация със супер числото 7. Шансът за печалба е 1 към повече от 302 милиона.

От Mega Millions и лотарийната кампания зад играта се опитват да намерят късметлията с публични призиви. Всички те обаче се оказват напразно.

Какво се случва с парите, когато печелившият не ги потърси?

От лотарийната компания коментират пред Fox, че законът на Флорида предвижда 80 процента от непотърсените печалби да отиват за образование. Останалите 20 процента се връщат обратно в лотарийния фонд.

Около 29 милиона долара сега ще бъдат в полза на училища и университети, а парите от фонда ще бъдат използвани и за подпомагане на финансирането на стипендии.

Печалба от почти половин милиард долара

Междувременно настоящият джакпот продължава да расте – до почти половин милиард долара. При следващото теглене във вторник 493 милиона долара ще очакват участниците в лотарията.

В САЩ огромните печалби от лотарията не са рядкост. Миналата година човек от Лос Анджелис спечели джакпота Powerball на стойност над 2 милиарда долара.ОЩЕ НОВИНИ

image

Зеленски забрани онлайн залаганията за войниците на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, който забранява онлайн залаганията за всички военнослужещи от Военните сили на Украйна (ВСУ), съобщава KyivIndependent. Предложението за забраната идва от Съвета за национална сигурност и отбрана, който настоява за засилване на контрола над игралната индустрия в намиращата се в интензивна военна обстановка държава. Освен тоталната забрана, отнасяща се до […]

image

Баялцалиев пред BetNews: Промените във футбола трябва да се видят незабавно  

Детелин Баялцалиев е бивш футболен съдия. Като асистент рефер е ръководил повече от 550 мача в България и чужбина. С него разговаряхме за промените в българския футбол, които се надяваме да предстоят, както и за проблемите на съдийството у нас. Изборът за президент на БФС „Някои знаеха, че нямат шансове, но се явиха на изборите. […]

image

Молдова позволи рекламата на хазарт, за да подпомогне спорта

Република Молдова ще промени закона за забрана на рекламата на хазарт, който е в сила от няколко години. Това е съобщил министърът на образованието и изследванията Дан Перчун по време на среща с представители на спортните федерации в страната, пише Noi.md. За уверението, дадено от министъра, разказва президентът на молдовската футболна федерация Йон Поалелунджи. „Това, […]