Избор на редактора

Паник бутон ще позволява на потребители в Чехия да се изключат от хазартна игра за 48 часа

от BetNews

19.07.2023Паник бутон ще позволява на потребители в Чехия да се изключат от хазартна игра онлайн за 48 часа. Това предвижда проектът за промени в законодателството в страната, пише сайтът gamblingnews.com.

Всички оператори, които имат лиценз за дейността си в Чешката република, ще бъдат задължени да включат новата функционалност в своите интернет платформи.

Бутонът се предвижда да блокира играчите от залаганията, като им предоставя достатъчно време и да се включат в списъка за самоизключване. През 48-те часа от „натискането“ на паник бутона те няма да могат да се включат отново към играта.

Зала на седмицата: Palms Merkur Casino Mega Mall
ПРОЧЕТИ

Новите промени в хазартното законодателство в Чехия включват и разширяване на базата данни за самоизключване. Предложенията гласят в нея да бъдат записвани и разследвани лица.

Страната се готви да въведе и по-строги мерки, свързани с блокиране на нелицензираните оператори чрез доставчиците на интернет услуги.

За разлика от други юрисдикции, в които се предвижда спирането да важи само за компании, които таргетират собствените си играчи, Чешката република ще позволи блокирането на всички платформи и сайтове, които предлагат или популяризират незаконен хазарт.

Законопроектът ще промени и начина на изчисляване на размера на лицензионната такса за операторите.

При определяне на сумата ще бъдат взети предвид привлекателността на компанията за клиентите, както и профил на риска.

Новите регулации в Чехия се очаква още да доведат до легализирането на онлайн игрите с дилър на живо.

Така, държавата ще разшири опциите за хазартни забавления, в които чешките играчи могат законно да участват. В момента онлайн комарджиите в страната могат да се наслаждават предимно на слотове и дигитални настолни игри.

Въпреки строгите регулации и желанието за въвеждане на допълнителни ограничения, Чешката република остава привлекателен пазар за хазартни оператори и доставчици, които се стремят да разширят своя европейски отпечатък, пишат от gamblingnews.com.

От сайта дават пример с GGPoker – най-голямата онлайн покер зала в света, която по-рано тази година получи разрешение да осъществява дейност в страната.

За да бъде изживяването от хазартните игри приятно и вълнуващо, играчите трябва запазват контрол над ситуацията и да залагат отговорно. BetNews ви съветва да залагате разумно!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК за още интересни новини от развлекателния сектор.ОЩЕ НОВИНИ

image

Покериграчът Стоян Обрешков пред BetNews за професията, успехите и щастието като начин на живот

Професионалният покер играч Стоян Обрешков в откровено интервю за BetNews: – Мисля, че доста добре ме описват думите – professional risk taker – Турнирът, който ще бележи кариерата ми като върхово постижение, все още предстои – В покера, ако не си изцяло отдаден, успехите, които ще пожънеш, ще са средна работа, както и парите, които […]

image

Борис Колев и Фахредин Мустафов с шампионски титли в Кипър

През последните години Кипър се превърна в една от любимите покер дестинации за родните играчи. От 1-ви до 12-ти май там се проведе фестивалът Merit Mediterranean Poker Party, където българското участие бе отново отлично. Борис Колев стана шампион на $2,000+200 No Limit Hold’em – EAPT Grand Final (Event #3), където участие взеха 1565 играчи и […]

image

Президентът се отказа от ветото, забраната на хазартната реклама влиза в сила

Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в Закона за хазарта, с които се предвижда забрана на рекламата на хазарт в медиите. От сайта на Държавния вестник става ясно, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника. Миналата седмица държавният глава заяви пред журналисти, че не е взел окончателно решение за промените […]