Геймблинг

Пет тенденции при спортните залози

от Александър Драгоев

10.09.2023Залагането на спортни събития винаги е било силно предпочитано сред почитателите на хазартните игри. В непрекъснато развиващата се бетинг индустрия новите тенденции и разработки намират все по-голямо приложение и влияние.

С напредването на технологиите и промяната на предпочитанията на потребителите, залагащите и спортните букмейкъри се адаптират към тези нововъзникващи тенденции. От удобството на използването на мобилни приложения за залози до динамичния свят на залозите на живо и бързия възход на електронните спортове, има много за изследване в областта на спортния бетинг.

Нека разгледаме някои от вълнуващите тенденции, които оформят света на спортните залагания през последните години.

1. Кеш аут

Кеш аутът дава възможност на потребителите да спечелят от своя залог още преди фишът им да бъде отчетен като печеливш или губещ. Тази функция е много полезна, когато прогнозата на играч е на път да бъде успешна, но залагащият не е сигурен дали резултатът ще се запази до края на събитието. В такива ситуации операторът предлага на клиентите си да уредят своя залог срещу печалба, по-ниска от първоначалната такава.

Също така кеш аут функцията може да е полезна и в ситуации, в които залогът на играч се изплъзва. При подобен сценарии операторът дава възможност на потребителите да минимизират своите загуби като уредят залога си срещу по-ниска сума от заложената.

2. Bet builder

Опцията “Създай залог” или известна още като “Bet builder” позволява на потребителите да комбинират повече от един пазар от едно и също събитие в множествен залог. Забелязва се как все повече потребители предпочитат този метод на залагане, тъй като той има своите предимства.

За клиентите на бетинг сайтовете е
много по-лесно да проучат и да следят едно събитие, отколкото група от събития. Същевременно, коефициентите си остават все така атрактивни, което е предпоставка за високи печалби.

3. Излъчване на спортни срещи на живо

Услугата за пряко излъчване на живо на спортни събития също набира скоростно популярност сред бетинг сайтовете по целия свят. Освен като маркетингов похват за имиджа на оператора, “Live streaming” функцията помага на букмейкърите да привличат повече залози за срещите, за които има пряко видео излъчване.

Доказано е, че тази услуга има положително влияние върху броя на клиентите, които използват
съответния сайт, тъй като, потребител, който следи какво реално се случва в самото
събитие, е много по-склонен да заложи.

4. Специални залози

Букмейкърите започват да измислят все по – разнообразни и атрактивни пазари за своите клиенти. Такива са и т.н. “Специални залози”. Те дават възможност на потребителите да залагат за изцяло необвързани със спорта събития като кой ще е победител в политически избори, кой ще спечели дадено телевизионно предаване, на кого ще бъде връчена съответна награда, в кой град ще бъде по-горещо и много други.

За подобен тип залози е необходим допълнителен лиценз, който не всеки оператор притежава. Но едно е сигурно, този тип пазари ще набиват все по – широка популярност, тъй като предават разнообразие и атрактивност на всеки бетинг оператор.

5. Електронни и виртуални спортове

Електронните залагания се очертаха като бързо развиващ се пазар. Тъй като състезателните игри получават всеобщо признание, все повече букмейкъри предлагат коефициенти и опции за залагане на популярни електронни спортове като League of Legends, Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive.

Електронните залагания предоставят уникални възможности за залагащите, със собствен набор от фактори, които трябва да се вземат предвид, като представяне на отбора, индивидуални умения на играча, разположение, локация на играта и други. Освен гореизброените игри букмейкърите предлагат и залози на спортни видео игри, сред най-популярните такива са FIFA, NBA 2K, NBA Live, PES и други.

Виртуалните спортни залагания, за разлика от електронните, включват залагане на симулирани спортни събития, генерирани от компютърни алгоритми. Тези събития имитират реални спортове като виртуални конни надбягвания, футбол,баскетбол и др.

Виртуалните спортове предоставят непрекъснат поток от възможности за залагане, независимо от спортните графици в реалния живот. Тази форма на залагане се харесва на залагащите, търсещи бързи действия и чести опции за залагане.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]