Онлайн Покер

Въведение в покера: история и възход

от Янислава Метларова

10.09.2021Покерът е една от най-популярните игри с карти в света.

Усвояването на основните правила става много лесно, а всяко отделно раздаване носи несравнима тръпка и емоция. Днес ще повдигнем леко завесата и ще ви разкажем малко повече за магията, наречена покер.

Защо покерът се превърна в мания?

При покера не всичко е умения… както при всяка друга хазартна игра – и тук има доза късмет. Разликата с останалите казино игри е, че в случая се състезавате срещу други хора. По тази причина в много държави покерът е признат за мисловен спорт и се разглежда наравно с игри като шах, табла и бридж.

Правилата на покера се учат буквално за 5 минути. Но за да се усъвършенства един играч, са нужни задълбочени познания по математика и психология. Изисква се още логика, огромен самоконтрол, правилно менажиране на покер банката, пълна отдаденост, критично мислене и още много други комплексни умения.

Най-добрите покер играчи в света спазват специални режими на хранене и спортуване, практикуват йога и медитация, прекарват дълги часове в изучаването на различни стратегии, анализират с треньорите си и с компютърни програми хиляди покер ръце… както виждате, те по нищо не се различават от професионалните атлети в други видове спортове!

И още един пример, с който можем да илюстрираме магията на покера. Ако начинаещ играч по шах се изправи срещу гросмайстор, той ще спечели 0 от изиграни 100 партии. При покера нещата стоят различно. Именно поради наличието на доза шанс, всеки новак може да спечели няколко покер раздавания дори срещу Световния покер шампион – ако късметът е на негова страна. Но независимо колко ви върви в този ден, ако изиграете 100 или 1000 ръце срещу професионален покер играч – в дългосрочен план той ще се окаже победител в този двубой.

Бумът на онлайн покера

В зората на онлайн покера много играчи натрупаха сегашните си милиони, стартирайки от нулата – с игра във “фрийроли” (турнири с безплатен вход). Много от онлайн покер залите разчитат на атрактивни покер промоции, с които да задържат добрите играчи, но и постоянно да привличат начинаещи.

Има едно име в света на покера, което завинаги ще е обвързано с т.нар. бум на игрите онлайн. Това е Chris Moneymaker: обикновен счетоводител, който през 2003г. успява да се класира за участие в Световните Серии по покер във Вегас чрез онлайн сателитен турнир с много нисък вход. Той инвестира едва $82, с които печели пакет за участие в голямото събитие на стойност $10,000. В крайна сметка той постига немислимото – първо място в турнира и печалба от 2.5 милиона щатски долара. Така Chris Moneymaker записва името си в залата на славата в покера, а след неговото постижение светът е свидетел на т.нар. Moneymaker ефект. Хиляди хора по света започват да изучават играта и да опитват късмета си, опитвайки се да повторят неговия успех.

В днешно време COVID-19 пандемията също послужи за своеобразен ренесанс на онлайн покера. Можете да се борите за дял от огромни наградни фондове срещу много малка инвестиция – при това от уюта и комфорта на собствения си дом.

Покер на живо

Покерът на живо винаги ще си остане най-голямата тръпка за феновете на играта. Има някаква особена магия в лекото потракване на чиповете, свистенето на картите и интригуващите разговори и закачки между играчите на покер масата.

Излъчването на популярните покер фестивали като World Series of Poker, European Poker Tour, World Poker Tour, както и емблематичните телевизионни покер шоута като “High Stakes Poker” и “Poker After Dark” допринесоха за това покерът да се превърне в мечтано изживяване за средностатистическия зрител.

Бляскавият лайфстайл на професионалните покер играчи, които разполагат с много пари и обикалят света, е непреодолимо изкушение, особено ако искате да излезете от рутината “от 9 до 5” и да нямате шефове.

За най-известните покер дестинации в света в момента се считат Лас Вегас, Макао и Розвадов.

Покерът е завладяваща игра и много често – любов от пръв поглед. Нужни са едва 5 минути, за да се научат правилата, но можем да се усъвършенстваме през целия си живот.

Успех и… ще се видим по масите!ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]