Избор на редактора

Великобритания отказва да регулира криптовалутите като хазарт

от BetNews

21.07.2023Третирането на криптоактивите като форма на хазарт би поставило Великобритания в противоречие с глобалните регулатори и регулаторите на Европейския съюз и няма да успее да смекчи рисковете от сектора. Това мнение изрази британският министър на финансите Андрю Грифит, цитиран от Reuters.

Парламентарната комисия по въпросите на финансите заяви в доклад през май, че биткойн, етер и други “необезпечени” криптовалути трябва да бъдат регулирани като хазарт предвид значителните рискове, които създават за потребителите.

Законодателите се опасяват, че третирането на сектора като финансова услуга ще накара потребителите да мислят, че той е по-сигурен, отколкото е, като британските регулатори предупреждават инвеститорите, че могат да загубят всичките си пари.

Министерството на финансите “категорично не е съгласно” с препоръката да се регулира търговията на дребно и инвестиционната дейност в необезпечени криптоактиви като хазарт, а не като финансова услуга, заяви Грифит в отговор на доклада на комисията.

Регулацията за хазарта вероятно няма да се справи с рисковете от срива на криптоборсата FTX, подчерта Грифит. Тя също така би била в пълно противоречие с глобално приетите препоръки от световните органи за определяне на стандарти, включително Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) и Съветът за финансова стабилност (FSB) на Г-20 с участието на националните регулатори, добави той.

IOSCO предложи първия в света набор от правила за криптосектора през май, а FSB я последва с допълнителни стандарти.

ЕС одобри първия в света набор от всеобхватни правила за търговия с криптоактиви, които ще влязат в сила от средата на 2024 г.

Великобритания има амбицията да се превърне в глобален център за криптовалути и свързаните с тях блокчейн технологии и вече работи по правила за сектора, отбелязва Reuters.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]