Избор на редактора

За първи път българските топ играчи се събират в София на уникално покер събитие

от Диян Костадинов

03.02.2024В понеделник стартира специалното High Stakes издание на Smart Poker Tour, което обещава да е наистина впечатляващо. От 5-ти до 11-ти февруари в столичното казино Монте ще бъдат разиграни над половин милион лева. Във фестивала ще се включат стотици играчи от България, Румъния, Сърбия, Гърция и др.

За пръв път в историята,

най-класните родни професионални покер играчи ще се съберат да играят в България

на зрелищен Super High Roller турнир. Свикнали сме да наблюдаваме топ играчите ни на най-големите турнири по света, където през последните години спечелиха множество значими успехи, включително и златни гривни от Световните серии по покер. Ето че най-после ще можем да ги видим и как се изправят един срещу друг в България, за да определят кой ще стане шампион на SMP Super High Roller.

Сред участниците се очаква да бъдат легендите Алекс Кулев – водач в ранглистата на БГ играчите по спечелени пари от турнири, където е лидер с близо 7,7 милиона долара, както и Димитър Данчев, който доста години оглавяваше класацията, а сега е втори с над 6,6 милиона долара. В списъкът блестят имената и на изключителните Огнян Димов (трети в класацията със спечелени над 5,6 млн. долара) и Фахредин Мустафов – Фери (четвърти с над 4,8 млн. долара). Със сигурност ще се включат и други от най-класните ни професионални играчи, така че българската покер общност е притаила дъх в очакване на събитието.

Входната такса ще бъде 10 хил. лв., като в програмата на фестивала са предвидени и няколко сателита, от които бихте могли да се класирате значително по-евтино. Единият от тях започва на 5 февруари от 15:00 ч. и ще е с вход от само 100 лв.

Главното събитие на фестивала е не по-малко впечатляващо.

То е с гарантирани 400 хил. лв. и входна такса от 2000 лв. Ще има 4 стартови дни, като играчите започват с 50 000 чипа. Новото тук е, че стартовите дни ще се играят до оставане на 15% от участниците. Това означава и че ако успеете да се класирате за Ден 2, то ще бъдете сред наградените.

В новата структура на турнира е определено, че размерът на блайндовете в първото ниво на Ден 2, който стартира на 10-ти февруари от 13:00 ч., ще е еднакъв с размера на блайндовете в последното ниво от най-ранно приключилия стартов ден. Финалът ще е в неделя – 11.02.

Останалите странични събития на SPT High Stakes са:

High Roller турнир с вход от 4 000 лв. и гарантирани 100 хил. лева. Той ще стартира от 18:00 ч. на 6-ти февруари и ще е с начален стак от 100 000 чипа, при нива от 30 минути.

Прогресивен Нокаут с вход 450 лв. Началният стак е 30 000 чипа, с нива на по 20 минути.

Chuku Ruku PLO с вход от 200 лв., стак 10 000 чипа и нива на по 20 минути. Правилата на тази нестандартна разновидност на Пот лимит Омахата са, че плащате префлоп анте, раздават се картите и се обръща флоп. Следва рунд на залагане само с две опции: фолд или плащате размера на пота. След това се разкриват картите на участниците, раздава се търн и ривър и печели играчът с най-добра ръка. Това се определя, като се ползват 2 от четирите карти в ръката на играчите и 3 от картите на борда.

Очаквайте репортаж с най-интересното от случило се на SPT High Stakes след приключването на фестивала.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]