Новини

Затягат мерките срещу Covid-19 от утре, вижте рестрикциите

от Екип

03.11.2021Спират посещенията в казината, чиито персонал и посетители не са на 100% със зелен сертификат

Нови по-строги мерки срещу COVID-19 влизат в сила в България от 4 ноември. Заповедта е на здравния министър доктор Стойчо Кацаров. Целта е да се спре разпространението на инфекцията и да се облекчи натиска върху болниците.

Рестрикциите отново ще засегнат гражданите без зелен сертификат. Това става ясно от заповедта, издадена днес от министър д-р Стойчо Кацаров.

От документа става ясно, че се преустановяват всички концерти, фестивали, масови мероприятия,  а също и посещения в кина, музеи, игрални зали, казина, групови занятия за възрастни в езикови центрове, колективни спортове на закрито и т.н. Затварят се ресторанти и големи търговски центрове. Това ще важи за всички обекти и събития, които не могат да подсигурят, че 100% от служителите и гостите разполагат със зелен сертификат – доказателство за ваксина срещу COVID, за преболедуване или за негативен тест.

Спират плановия прием в болниците

Преустановяват се плановите операции. Изключение ще бъде правено единствено за трансплантации, лечение на онкологични заболявания, раждания, рехабилитация, психиатрична помощ. Свижданията също са забранени освен в случаите на пациенти в терминален стадий.

Ако не се подсигурят условия на зелен сертификат, студентите също ще започнат да учат дистанционно.

Работодателите трябва да организират работния процес на

служителите в дистанционна форма, където е възможно, като допускат присъствена работа на най-много 50% от персонала.

Връщат част от учениците в класните стаи, ако се тестват два пъти седмично

Учениците могат да се върнат в класните стаи от следващата седмица /8 ноември/ в общините, където 14-дневната заболеваемост е под 500 на 100 000 население. Присъственото обучение обаче може да се осъществява само там, където има организация за тестването им два пъти седмично. Всички ученици от пети до дванадесети клас и учителите трябва да са с маски.

Снимка: www.mh.government.bgОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]