Избор на редактора

10 прости стратегии за по-успешни спортни залагания

от BetNews

19.09.2022В интернет има много информация, която твърди, че предлага „сигурни“ методи за успешни залози. За съжаление няма такова нещо. Успешното залагане изисква усилена работа, решителност, знания и опит.

Част от придобиването на тези необходими умения е да се научат кои стратегии да се прилагат и кога да се прилагат. В тази статия сме събрали 10 съвета за бързи залагания и стратегии, които ще ви превърнат в по-силен и по-успешен в залаганията с течение на времето.

Постигането на по-добър процент на успеваемост при залагане изсиква време и постоянство. Спортните залагания не са сравними с хазарт, защото се правят с умения, мерки и точност. Не оставяйте всичко на късмета!

1. Управлявайте банковата си сметка и създайте своя лимит.

Невероятно възможност е, че при спортитните залагания, Вие решавате колко пари ще посветите на спорта. Разбира се, това зависи от вашата индивидуална финансова ситуация. Никога не е разумно да залагате пари, които не можете да си позволите да загубите.

Сега, след като сте създали своята банка, решете какъв да бъде Вашия лимит. Препоръчваме на начинаещите да заложат 1-5% от размера на банковата си сметка за всеки залог, който правят.

Това несъмнено е първата важна стъпка да станете по-успешен в залаганията.  Редовно трабва да наблюдавате както своя банкрол, така и размера на на Вашите залози. За повече информация написахме цяло ръководство за управление на Вашите пари в спортните залагания.

2. Бъдете наясно с Вашата склонност към риск и целите Ви.

Всеки обича да прави различен тип залози. Колкото по-скоро решите кои видове залози предпочитате, толкова по-бързо можете да усъвършенствате стратегията си и да започнете да печелите.

Някои хора обичат да залагат на сигурни победители или пък на малко вероятен развой на събитията. Те са привлечени от голямото съотношение на коефициенти. Това са същите играчи, които са по-склонни да правят огромни залози и да залагат на игри като Браунс, които бият Патриотите в понеделник вечер.

Други предпочитат по-малки печалби, но по-сигурни резултати. Залагането на неоспорими фаворити и къси коефициенти може да не водят до толкова големи печалби, но такъв тип залагащи имат шанс за по-честа печалба.

Някои залагащи мислят стратегически, с дългосрочен поглед над играчите или отборите. Такив тип играчи прекарват много във фючърс залози.

Можете да залагате веднъж седмично или да останете активни при залагания на живо, като правите много залози всеки ден (или дори няколко залога за едно и също събитие).

Разбира се, нито един от тези видове залози не се изключва взаимно.

Фокусирането върху един конкретен вид залог е мъдър ход, ако искате да получите бърза печалба.

3. Разработване на реалистични очаквания

Успешен залагащ печели 54% от времето. Рядко се случва някой да печели около 60% от времето. Това са най-добрите играчи на спортни залози в целия свят

Дори и да спечелите първите си 10 залога (което не е нечувано), статистиката подсказва, че скоро бихте претърпяли големи поражения. Познаването на тези факти и установяването на реалистични очаквания може да ви попречи да действате необмислено.

Не се отклонявайте от стратегията и методите, които са ви накарали да спечелите 10 поредни залози.

4. Водете си дневник на залозите си и периодично го преглеждайте

Тази стратегия може да изглежда непривлекателна, но въпреки това е изключително важна.

Не е задължително да преразглеждате загубите, но ако го направите, това може да Ви попречи да направите същите грешки. Понякога ще претърпявате загуби, дори ако сте направили всичко както трябва. Понякога знае, че достигате своя лимит, но въпреки това правите залог. Ако се коригирате заблудата, в която може да попаднете, това може да бъде от полза за вашите залози в дългосрочен план.

5. Залогайте на вашия разум, а не на сърцето си

Повечето спортни залагащи започват да залагат, защото са били спортни фенове. Като такива, те вероятно са имали склонност към един или повече отбори. Ако това се отнася за Вас, препоръчваме Ви да се въздържате от залагания за всяко събитие, свързано с любимия ви отбор (или екипи).

Лоялността към любимия отбор може да замъгли Вашата преценка и ние Ви препоръчваме да бъдете рационални и умерени във вашите спортни залагания.  Поради тази причина Ви препоръчваме да прескочите редовете, в които имате личен интерес или сте повлични от емоцията.

6. Избягвайте “потъването в безкрайни разходи”

За този съвет ще използваме стандартен термин от поведенческата икономика. „Погрешната заблуда на разходите“ означава, че колкото повече време или пари инвестирате в нещо, толкова по-трудно е да се изостави. Това включва всичко – от бизнес инвестиция до лоша връзка.

Решенията са белязани от натрупана емоционална привързаност, свързана с инвестицията. Хора, които участват в „потъналата заблуда”, хвърлят повече пари в един проект или предприятие, което е обречено, само защото вече са вложили толкова много време в него. Те просто не знаят кога да намалят загубите си.

Това се отнася за спортните залагания точно толкова, колкото и за инвестициите. Ако имате лош ден, намалете загубите си. Каквото и да правите, не увеличавайте лимита на Вашия залог, за да покриете неприятна загуба.

7. Залагайте на един спорт

Както казва Уорън Бъфет, инвестирайте в това, което знаете. Същото се отнася и за спортните залагания.

Ако сте нов в спортните залагания, си струва да се придържате към единствения спорт, който познавате най-много. Вече ще имате предимство, от които се нуждаете, за да получите предимство пред букмейкърите, само въз основа на вече съществуващите ви познания за това как се играе играта.

Вече знаете как да оценявате играчите и отборите и къде да събирате информация за спорта. Това е неразделна част от намирането на най-умните залози.

8. Линия за залагане

Намирането на най-добрите възможни коефициенти гарантира, че ще има значителен положителен ефект върху възвръщаемостта на инвестициите за спортни залагания.

9. Хеджирайте залозите си, когато е подходящо

В основата си хеджирането е техника за управление на риска, която може да бъде приложена към спортните залагания. Това е начин да се намали излагането на риск на Вашата сметка или да се постигне печалба от залозите.

Хеджирането е сложно и е извън обхвата на това ръководство за бърза стратегия, но всяко хеджиране, което правите, ще бъде направено чрез залагане на резултат, който е различен от вашия първоначален залог.

Прочетете подробно нашето ръководство как ефективно да хеджирате залозите си.

10. Направете вашите изследвания и говорете с други залагащи.

В епохата на интернет никога не е било по-лесно да се включите в общността за спортни залагания. Присъединете се към форуми за спортни залагания, разгледайте стаиите свързани със спортни залагания, и говорете с всеки, който познавате в реалния живот, който може да се интересува от спортни залагания.

Не само ще свикнете със спортните залагания, но също така ще можете да обменяте стратегии за спортни залагания с приятелите си.

Търпението е добродетел

Както споменахме, ставането на успешен  в залозите изисква време. Като развивате по-задълбочени познания  в света на спортните залагания, ще започнете да виждате по-значителна възвръщаемост на инвестициите.

Не забравяйте, никога не ставайте комарджия. Всеки има груби спортни залагания, но залагането отговорно и придържането към план ще ви помогне да останете успешни. Дисциплината е неразделна част от поддържането на хладнокръвие, забавление и успех.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]