Избор на редактора

5-те типа спортни залагащи

от Свилен Станчев

26.09.2022В следващите редове ще ви покажем какви типове залагащи има с намерението да осъзнаете от кой тип сте вие и ако не сте, да си поставите конкретна цел, която искате да постигнете.

1. Залагащ за развлечение

Първият тип е най-често срещан и включва много висок процент от всички залагащи. Това е човек, който залага за развлечение без да анализира много. Любимецът на букмейкърите. Започва да играе след като види привлекателен бонус. Не залага много редовно и когато го прави най-често не следва установен критерий, а действа на предчувствия.  Не малка част от тях са такива, които обичат да залагат на любимите си отбори.

В този профил могат да се добавят и тези, които си отделят малко време за анализи и търсят много селекции, от които да направят един комбиниран залог, права колонка с висок коефициент. Много често не им излиза по 1 мач и имат оправдания. Отличителните характеристики на тази група са, че често играят под влиянието на емоции и увеличават залозите си, за да избият загуби, което ги лишава от дългосрочен успех. В 99% от случаите, те губят пари от залози, а останалият 1% печели на късмет.

2. Професионално залагащ

Професионалните залагащи са 1-3 % от всички. Те живеят от спортните залози и прекарват целия си работен ден в търсене на стойностни залози. Европейските букмейкъри бързо ги лимитират, а когато направят залог в азиатските къщи, линиите се променят или коефициентите падат.

Не влагат никакви емоции в залозите, не преследват загуби и мислят дългосрочно. Специализират се в конкретен спорт и/или лига. Обикновено имат контакти в сферата, които им помагат да намират вътрешна информация, не налична за букмейкърите и така да правят стойностни залози.

3. Последователи

Третият тип са последователи, са такива, които ще разделим на два вида:

Умни (полупрофесионалисти) последователи

Около 5-10% от всички залагащи. Това са хора, които са наясно със залагането на стойност и осъзнават колко важно е това за тяхното портфолио със залози. Те обаче предпочитат да плащат на типстъри и да се възползват от техния опит и познания в сферата. Също могат да бъдат лимитирани. Този тип хора са известни още като полупрофесионалисти или спортни инвеститори. Разбират добре концепцията за стойност, но в повечето случаи нямат време да правят сами анализи и проучвания. Много от тях добавят солидни суми към месечния си бюджет. Не на последно място е изключително важно да проучите типстъра, когото избирате какъв процент успеваемост има, колко често дава прогнози, както и на какви спортове.

Други последователи

Другият вид последователи не са наясно със залагането на стойност, но вярват, че има типстъри, които ще им помогнат да спечелят. Доверяват се на множество сайтове без статистики и такива, които промотират букмейкъри с намерението вие да изгубите, защото така те печелят. Често попадат на измамници и са наивни.

4. Залагащи на арбитраж

Предпоследният тип на който се спираме е играча на арбитраж. При арбитражните залози безспорно се печели много, но и често тези играчи също биват лимитирани от букмейкърите.

5. Пристрастени към хазарта

За съжаление някои имат нездравословен навик за спортни залагания. Губят много пари и не могат да спрат да залагат. Често си казват, че спират да залагат, когато изгубят всичко, но скоро пак се връщат към страстта си. Най-често срещания път към пристрастяване е, когато се опитвате да си върнете загубите. Нашият съвет е да не ги преследвате никога, защото те са неизбежни за всеки играч.

В обобщение можем да кажем, че е осъзнаете и разберете от кой тип сте и след това да си поставите цел, която да преследвате и постигнете в дългосрочен план. Ако сте любител и искате просто да се забавлявате, нашият съвет е да не залагате големи суми, които в голяма част ще доведат до загуби.ОЩЕ НОВИНИ

image

Фарьорските острови – спечелени на покер от краля на Дания през 1814 година

Фарьорските острови в момента са автономна област в кралство Дания. Те са разположени между Норвегия и Исландия. В превод името означава „овчи острови“. Гербът на островите е с нарисуван овен, който най-точно символизира наименованието им. Националното знаме е бяло с кръст в червено и синьо. Това е знак за принадлежността на държавата към другите скандинавски […]

image

Машините на GeWeTe не се плашат от еврото

Иновативни системи за боравене с пари в брой, подходящи за всички при управление на игрални зали и казина. Така с едно изречение може да опишем машините на немската компания GeWeTe, които през последните 30 години се доказаха като висококачествени, сигурни и надеждни решения при обработката на пари. Още повече на прага на предизвикателството за хазартните […]

image

Диян Станев е шампион на SPT High Stakes Edition

Диян Станев стана шампион в главното събитие на Smart Poker Tour – High Stakes Edition, след като направи сделка с Мартин Цанков. Така двамата спечелиха по 69 500 лв., а титлата бе за Станев. На трето място с награда от 36 000 лв. се класира Валери Савов, а четвърти с 26 000 лв. е Костадин […]