Избор на редактора

Алекс Кулев стана вицешампион на €25,000 NLHE High Roller на Европейския покер тур 2022 в Прага

от Диян Костадинов

10.12.2022Късно миналата нощ приключи €25,000 NLHE High Roller турнира от програмата на Европейския покер тур в Прага (PokerStars EPТ Prague 2022). Алекс Кулев спечели второто място и 142 620 евро.

Българинът игра отлично почти през цялото време на събитието, отстранявайки няколко играчи, но не успя да приключи с победа.

Турнирът бе под номер 10 в програмата на PokerStars EPТ Prague 2022. В него се включиха 15 участници, които направиха 7 ри-ентрита и това натрупа награден фонд от над половин милион евро (528 220 EUR).

Кулев достигна до финалната маса 6-ти по чипове, но само половин час по-късно успя да подобри стака си и на почивката вече беше 3-ти с 289 000 чипа. След това българинът продължи с агресивната си игра и дори достигна до лидерската позиция.

След 4 часа игра на финалната маса се стигна и до борбата за шампионската титла между последните двама останали в турнира – Алекс Кулев (с 660 000 чипа) и Ben Heath (с 1 540 000 чипа). Българинът успя да навакса разликата, въпреки че изоставаше с почти тройно по-малък стак.

Първо успя да изравни чиповете, след като с покет чифт двойки се удвои, а след 40 минути Heads Up игра вече водеше с 1 330 000 срещу 870 000 чипа.

За съжаление, малко по-късно Кулев загуби масивна ръка, в която Ben Heath заложи всичко на ривъра, след като държеше Поп, при флоп от Поп и две шестици. Алекс казвайки „не мисля, че трябва да се отказвам в тази ръка”, плати с огромна част от стака си, очаквайки че противника му блъфира. Кулев имаше висока карта Асо, която с чифта шестици на борда не беше достатъчна. Тази загуба предопредели до голяма степен последвалата игра между двамата.

Българинът така и не успя да обърне отново събитията и 15 минути по-късно се стигна до последната ръка. Ben Heath лимпна от бутона и плати рейза на Колев. Отвори се флопи Алекс заложи всичко на чифта си двойки. Бен бързо плати със стрейт и флъш дроу. Двамата отвориха следните карти:

Още на търна се отвори Асо спатия, което затвърди флъша на Ben Heath и ривъра деветка пика остана само формалност. Така Алекс Кулев остана на престижното второ място, а голямата награда за шампиона беше 227 130 евро.

През следващите дни турнирите на PokerStars EPТ Prague 2022 продължават с българско участие, така че ще проследим тяхното представяне.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]