Любопитно

COVID томболите по света – печалби от 67$ до 5 милиона!

от Стелиан Димитров

20.10.2021В Тайланд разиграват златни накити, в Ню Йорк и Квебек участват и ваксинирани деца

Разиграването на томбола със смарт часовници в замяна на поне една поставена ваксина срещу COVID-19 не е прецедент, измислен на българска територия. Още месеци преди здравните власти у нас да поощрят имунизацията чрез жребий, много други страни въведоха подобни инструменти в справянето с кризата.

Подходът на отделните правителства се различаваше спрямо това дали се награждават ваксинираните или се наказват онези, които отказват да си поставят инжекция против коронавируса. Измежду тези, които избраха положителната конотация, най-често се среща и хазартен елемент. Ето и по-интересните от тях:

Хонконг с най-луксозните подаръци

Несъмнено една от най-бляскавите лотарии се проведе тук. В Хонконг жребий бе теглен за куп грандиозни награди. Ваксинираните можеха да спечелят нови коли Tesla, златни кюлчета, часовници Rolex, 100 000 долара и дори апартамент в най-скъпия квартал на региона.

Тайланд залага на златните бижута

Макар да не излъчва същия лукс, томболата в Тайланд също се отчита с високи награди. Азиатската страна не предлага недвижемо имущество или дом на колела. Въпреки това заяви готовност да дари късметлиите сред ваксинираните със златни накити. Сред останалите награди в лотарията на Тайланд бяха и ваучери за храна.

Шанс за едва 67 долара в Индия

На обратния полюс от гледна точка на възможности за поощряване намираме Индия. Държавата не се слави с големи богатства. Въпреки това и тя стартира томбола. Тя бе свързана със снимки, които трябва да докажат, че въпросният индивид се е имунизирал срещу коронавируса. Кампанията започна през лятото, като в нея се теглят по десет печеливши кадри всеки месец до края на 2021 г. На късметлиите пък се падат по 67 долара.

Пълнолетните в Ню Йорк изграят за джакпот от 5 милиона долара

Коренно различен подход предприемат в щата Ню Йорк. Вместо да теглят чрез жребий печеливши, там залагат на скреч карти. Те са разделени между възрастни и децата от 12 до 17-годишна възраст, като за всяка от групите има различни награди. Пълнолетните играят за джакпот в размер на 5 млн. долара. Тийнейджърите пък могат да спечелят пълна стипендия за университет по техен избор в рамките на щата.

В Квебек дори децата играят за парични награди

Канадската провинция Квебек също не пропуска да включи децата в хазартната си игра подкрепяща ваксинацията. Кампанията тук се проведе през лятото, като всяка седмица от август се провеждаха тегления, на които се раздаваха по 150 000 долара. За голямата сума можеха да участват единствено възрастни. Децата – отново между 12 и 17 години – можеха да се борят за награди в размери от 10 до 20 000 долара за училище.

Един късметлия спечели през септември и голямата награда – 1 млн. долара.

В Австрия разиграват луксозни коли и билети за концерти

Лотарии за награди вследствие на имунизация се теглят и в Австрия. Наградите варират според самата томбола. В провинция Бургенланд, например, се раздават три коли – Фолксваген Голф, Мини Купър и Хюндай Йоник. Въпреки това автомобилите не са единствените награди. Късметлиите могат да се сдобият още с билети за концерти, екскурзии и всякакви електронни устройства на Apple или Samsung.

Националната лотария също залага на технологиите и новите превозни средства, като дава също така и парични награди.

Полша стартира игра на късмета с код „ваксина“

Джакпот в размер на 273 000 долара разиграха пък в Полша. Своята игра на късмет с кодова дума „ваксина“ там стартираха още през пролетта. Въпреки че голяма част от населението вече беше дало заявка, че желае да се имунизира, властите предприеха допълнително мерки в тази посока. Така, те започнаха да раздават и парични награди. Правилата предвиждаха двама да спечелят големия джакпот. Всеки двехиляден човек, който се запише за участие в лотарията, маше по 214 долара.

И още…безплатни кюфтета в Румъния!

Въпреки, че не използват лотариен принцип, а предпочитат да поощрят всеки ваксинирал се, в други държави също можем да открием примери за любопитни награди. Такъв е случаят в Румъния, където раздават безплатни кюфтета на имунизиралите се срещу COVID-19.

На сходна вълна са и във Филипините, където обаче награждават хората с торба с ориз или други хранителни стоки. Частни компании в Русия пък взеха решене, че ще дават моторни шейни на служителите си, които се ваксинират срещу коронавируса.ОЩЕ НОВИНИ

image

Мъж спечели 36 млн. долара от лотария, но не успява да ги вземе

Участник в американската лотария пeчели 36 милиона долара с комбинацията от числа, която е избрал. Той обаче явно не е разбрал за късмета си, тъй като дълго не потърсил наградата си. А периодът от 180 дни затова е изтекъл миналата седмица. Късметлията е попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида, съобщават местните медии, […]

image

Казината в САЩ удариха джакпота с рекордна печалба за 2023 г.

Американските казина, притежавани и управлявани от различни компании (без притежаваните от индиански племена), са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 млрд. долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от AP и БТА. Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също […]

image

Flamingo Bet отвори врати в столичния квартал „Левски“ (ГАЛЕРИЯ)

Flamingo Bet е верига игрални зали, която се е доказала като предпочитано място за хазартни любители със своето професионално обслужване и уютна атмосфера. На 16 февруари към семейството на Flamingo Bet се присъедини още една зала в кв. „Левски“. По случай откриването имаше специална шоу програма, бонус за всеки посетител и чудесен кетъринг. В събитието […]